Σκόπια: Βουλγαρική ποδοσφαιρική ομάδα θα παίζει στο πρωτάθλημα από την επόμενη περίοδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βίκτορ Στογιάνοφ, πρόεδρος του «Ιδρύματος Μακεδονία» με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας, σε συνέντευξή του στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι το Ίδρυμα αγόρασε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο στα Σκοπια, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, αυτό το ίδρυμα που στόχος του είναι ο εκβουλγαρισμός των Σκοπίων,  προσπάθησε να αγοράσει την ποδοσφαιρική ομάδα Βαρντάρ/Vardar, αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως είναι γνωστό, λόγω της προπαγανδιστικής τακτικής του Στογιάνοφ του έχει απαγορευτεί η είσοδος στα Σκοπια.

Ωστόσο, απέφυγε να αναφέρει το όνομα της ομάδας. Δήλωσε μόνο:

«Δεν θα πω επίτηδες το όνομα της ομάδας, αλλά είναι από την τρίτη Λίγκα, και η έδρα της ομάδας είναι κοντά στα βουλγαρικά σύνορα. Ο λόγος είναι η αδειοδότηση, δεν θέλω να βγάλουν κάτι και να το διώξουν από την τρίτη και να πάνε οι κόποι μας χαμένοι. Όχι ότι δεν μπορούν ούτε μετά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο και σκανδαλώδες», είπε ο Στογιάνοφ.

1 72

«Θα υπάρξει η πρώτη βουλγαρική ποδοσφαιρική ομάδα στα Σκοπια!», γράφει το δημοσίευμα

Συνέχισε:

Στην επόμενη (ποδοσφαιρική)σεζόν θα αλλάξουμε το όνομα που έχει τώρα, γιατί αυτό απλά επειδή δεν υπάρχει ο απαιτούμενος διοικητικός χρόνος για να γίνει τώρα. Η ομάδα από του χρόνου θα λέγεται «Γιουνάκ»/ «Юнак».

Όπως είπε στόχος είναι η ομάδα αυτή να μπει στη Β΄κατηγορία και να έχει την υποστήριξη όλων των Βουλγάρων των Σκοπίων

Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη συμφωνία συνίσταται στην ανάληψη των τρεχουσών εξόδων του συλλόγου – χίλια ευρώ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα, χίλια ευρώ για εκτός έδρας παιχνίδια και 13 με 15 χιλιάδες ευρώ για τρέχοντα έξοδα και μισθούς των παικτών.

Αυτή είναι η πρώτη βουλγαρική ομάδα στα Σκόπια μετά από 80 χρόνια, όπως τόνισε.

Στις 4 Μαΐου απαγορεύτηκε η είσοδος στα Σκοπια του Βίκτορ Στογιάνοφ. Οι αρχές των Σκοπίων έχουν εκδώσει απαγόρευση εισόδου στη χώρα επειδή συνιστά «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια».

Ο Στογιάνοφ παρουσιάζεται ως Βούλγαρος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Βουλγάρων των Σκοπίων.

ritnitop, mkd,

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ