Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν ότι διορίζει ως διευθυντές μόνο πτυχιούχους θεολογίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ η χώρα κλονίζεται καθημερινά από ένα νέο σκάνδαλο κατάχρησης, το Υπουργείο Οικογένειας έχει μετατραπεί σε ένα παράλληλο θρησκευτικό ίδρυμα – Diyanet. Το υπουργείο διοικείται από ιμάμηδες, πτυχιούχους θεολογίας, μέλη του AKP, πρώην διευθυντές περιουσίας και φυλακών, όχι ειδικούς, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο Επαρχιακός Διευθυντής Οικογενειακών και Κοινωνικών Υπηρεσιών πολλών πόλεων είναι απόφοιτος της θεολογικής σχολής. Στην έδρα της επαρχιακής διεύθυνσης διορίστηκαν και όσοι ήταν ιμάμηδες πριν.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα BirGün, επαρχιακοί διευθυντές διορίστηκαν όσοι εργάστηκαν ως διευθυντές φυλακών στο παρελθόν, δημόσιοι υπάλληλοι στη διεύθυνση ιδιοκτησίας και όσοι αποφοίτησαν από τμήματα δημοσιογραφίας και τουρισμού, κανείς που να σχετίζεται με το αντικείμενο.

Αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου είναι πλέον εκτεθειμένοι από ανικανότητα και ότι η αξία στο ίδρυμα έχει σχεδόν καταστραφεί.

Σημειώνεται ότι απόφοιτοι θεολογίας που έχουν διοριστεί σε σημαντικές θέσεις του ιδρύματος και πρώην διευθυντές του Diyanet ανήκουν σε κοινότητες και αιρέσεις και στελεχώνονται.

 Νέα σκάνδαλα βιώνονται καθημερινά για παιδιά και γυναίκες υπό προστασία λόγω ανίκανων διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Τουλάχιστον σε 13 πόλεις διορίστηκαν από το υπουργείο μόνο πτυχιούχοι θεολογίας

Οι επαρχιακοί διευθυντές οικογενειακών και κοινωνικών υπηρεσιών τουλάχιστον 13 πόλεων είναι είτε πτυχιούχοι θεολογίας είτε πρώην διευθυντές της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, τονίζει το δημοσίευμα που δημοσιεύει τις 13 πόλεις και τους θεολόγους του Ισλάμ που διορίστηκαν ως διευθυντές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ