Σειστηκε η Χειμάρρα στη μεγάλη συγκέντρωση για τον Μπελέρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγινε στη Χειμάρρα το μεγάλο συλλαλητήριο υποστήριξης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης, παρά τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία των αλβανικών Αρχών, που μέχρι τελευταία στιγμή έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να το ματαιώσουν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε οργανωθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης για τις 18.00 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας), με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη, αλλά και την ορκωμοσία του καθώς είναι εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας. Μάλιστα, το «παρών» στο συλλαλητήριο θα δώσουν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

beleris xeimarra diadilosi4

Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος της γειτονικής χώρας για την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη εκπνέει, με τον εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης να εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, κινδυνεύοντας άμεσα να εκπέσει του αξιώματός του, με την κεντρική εκλογική επιτροπή να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο Δήμο Χειμάρρας.

Στο μεταξύ, τα Τίρανα προσπάθησαν σήμερα να ματαιώσουν την αποψινή συγκέντρωση συμπαράστασης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η αλβανική Αστυνομία επέδωσε έγγραφο, με το οποίο υποστήριζε πως η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί για γραφειοκρατικούς λόγους (ισχυρίστηκαν ότι το αίτημα δεν είχε… πρωτοκολληθεί!).

beleris xeimarra diadilosi2

Ωστόσο, τα στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοια, που διοργανώνει το συλλαλητήριο, αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο και προχώρησαν ακάθεκτοι στην πραγματοποίησή του, τονίζοντας πως είχαν ενημερώσει εγκαίρως τις Αρχές για τη μεγάλη αποψινή κινητοποίηση.

beleris xeimarra diadilosi3

Το μήνυμα Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει τρεις μήνες, είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί, για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χειμάρρας», αναφέρει ο Φρέντι Μπελέρης μιλώντας για πρώτη φορά μέσα από τη φυλακή και συνεχίζει στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους του: «Θέλω να τους πω να είναι δυνατοί, να περιμένουν και να έχουν πίστη στο Θεό και πίστη στον αγώνα. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί. Άλλες φορές πιο γρήγορα, άλλες φορές πιο αργά, αλλά στο τέλος πάντα κερδίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ