Κροατική εφημερίδα αποκαλύπτει: Αυτοί διοργάνωσαν την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ξέφυγαν από την ΕΛΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο πρόσωπα που διοργάνωσαν την αιματηρή επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με θύμα τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή, φέρνει στο φως αποκαλυπτικό δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας «Nacional».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ελληνικές αστυνομικές πηγές, η «κάθοδος» των Κροατών χούλιγκαν, οργανώθηκε από δύο άτομα. «Ολόκληρο το ταξίδι στην Αθήνα οργανώθηκε από τον πατέρα τεσσάρων παιδιών, τον D.H., πρώην ηγέτη των BBB (των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και τον απόφοιτο κοινωνιολόγο Ι.Ζ.» αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

ηξηξ

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο διοργανωτές, αφού έφεραν στην Ελλάδα τους χούλιγκαν, οργάνωσαν μαζί τους το σχέδιο της επίθεσης και έπειτα έγιναν «καπνός» λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυο τους επέστρεψαν στην Κροατία και άφησαν τους υπόλοιπους να φτάσουν μόνοι τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως τονίζει το ρεπορτάζ της κροατικής εφημερίδας, η ΕΛΑΣ αν και γνωρίζει για τα δύο αυτά πρόσωπα, δεν έχουν καταφέρει να τα εντοπίσει. 

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα κάνει αναφορά και «στον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, πάνω στον οποίο η Ελληνική Αστυνομία βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικού μήκους 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνάται για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys».

Μάλιστα, το δημοσίευμα θέτει ερωτήματα στην κροατική αστυνομία, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να είχε δράσει κατά της οπαδικής βίας πριν φτάσουμε στον τραγικό θάνατο ενός φιλάθλου: «Πρώτον γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, και δεύτερον, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες της με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην Ελληνική Αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα».

Φόβοι για μακελειό στις φυλακές που μεταφέρονται οι Κροάτες χούλιγκαν

Ξεκίνησαν σήμερα οι μεταγωγές των 104 χούλιγκαν που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ, με θύμα τον 29χρονο φίλαθλο Μιχάλη Κατσουρή.

Οι πρώτοι 46 κρατούμενοι μεταφέρθηκαν από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, σε διάφορες φυλακές της χώρας, καθώς  τα πρώτα φυλακιστήρια δόθηκαν χθες στους 70 κατηγορουμένους που είχαν απολογηθεί την Παρασκευή και το
Σάββατο.

xouligan 4

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Φυλακές Κορυδαλλού έχουν μεταφερθεί ήδη έξι κατηγορούμενοι, ενώ στις Φυλακές Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 κρατούμενοι. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα μοιραστούν στις Φυλακές Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Γρεβενών, Χίου, Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας, Λάρισας, Χανίων, Κω, Βόλου, Ναυπλίου, Τρικάλων και Ιωαννίνων.

Δηλαδή, οι κατηγορούμενοι θα μοιραστούν σε όλα τα καταστήματα κράτησης, με τις μεταγωγές να ολοκληρώνονται την Τετάρτη ή την Πέμπτη, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Οι αρχές προβληματίζονται έντονα για την άφιξη των χούλιγκαν στα καταστήματα κράτησης και φοβούνται πιθανό μακελειό, λόγω της οργής που επικρατεί για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Μάλιστα, πολλοί από τους φυλακισμένους είναι Σέρβοι, οι οποίοι τρέφουν μίσος για τους νεοναζί χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει επικοινωνήσει με τις φυλακές, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή κράτηση των προφυλακισθέντων. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να μην υπάρχουν επαφές που μπορεί να οδηγήσουν σε συμπλοκές. Μάλιστα, σε όποια καταστήματα κράτησης υπάρχει ειδικός χώρος, θα αξιοποιηθεί για τους Κροάτες χούλιγκαν, προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με άλλους κρατούμενους.

Συνολικά στην φυλακή θα οδηγηθούν 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Προσωρινά κρατούμενος έχει κριθεί επίσης ένας Κροάτης, ο οποίος συνελήφθη αργότερα ως αδελφός ενός κατηγορούμενου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ