Πρώτη φορά: Η Ινδία πληρώνει σε ρουπίες για αγορά πετρελαίου από τα Εμιράτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν να διακανονίζουν το διμερές εμπόριο στα τοπικά τους νομίσματα, δήλωσε η ινδική κυβέρνηση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ινδίας πλήρωσε σε ρουπίες για την αγορά ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου των ΗΑΕ.

Η ινδική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέφερε, σε ανακοίνωσή της, ότι η Indian Oil Corporation πλήρωσε σε ρουπίες στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC).

Η επιχείρηση έρχεται μετά από μια συμφωνία που περιελάμβανε την πώληση 25 κιλών χρυσού από πηγή χρυσού στα Εμιράτα σε αγοραστή στην Ινδία, σε περίπου 128,4 εκατομμύρια ρουπίες (1,54 εκατομμύρια δολάρια).

Τον Ιούλιο, η Ινδία υπέγραψε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που επιτρέπει στο εμπόριο να διακανονίζεται σε ρουπίες αντί για δολάρια, ενισχύοντας τις προσπάθειες της Ινδίας να μειώσει το κόστος συναλλαγών εξαλείφοντας τις μεταφορές σε δολάρια.

Κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα ΗΑΕ, οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα σύστημα σύνδεσης πληρωμών σε πραγματικό χρόνο για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μεταφορών χρημάτων.

Ο όγκος του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ινδίας και ΗΑΕ έφτασε τα 84,5 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2022 και 2023.

Η Ινδία επιθυμεί να συνάψει παρόμοιες συμφωνίες για πληρωμή σε τοπικά νομίσματα με άλλες χώρες, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις εξαγωγές υπό το πρίσμα της επιβράδυνσης του παγκόσμιου εμπορίου.

Al Ghad

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ