Δήμαρχος του Τέτοβο: «Ανησυχούν με την ένωση των Αλβανών»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλβανός δήμαρχος του Τετόβου, Μπιλιάλ Κασάμι, ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι, κατά την οποία τονίστηκαν τα σύμβολα της Μεγάλης Αλβανίας και της τρομοκρατικής οργάνωσης του UCK, ήταν τιμή τόσο για τη Βόρεια Μακεδονία όσο και για τους Αλβανούς που ζουν εκεί, γράφει η σερβική Novosti.

Ο Κασάμι, αναφέροντας την ανησυχία του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πενταρόφσκι και τις διαμαρτυρίες του Βελιγραδίου για το σκάνδαλο στο Τέτοβο, είπε ότι μια τέτοια αντίδραση από τα Σκόπια οφείλεται στην «ανησυχία ότι οι Αλβανοί της αντιπολίτευσης στη Βόρεια Μακεδονία θα ενωθούν και μετρούν αντίστροφα τις ημέρες της «κυβέρνηση του εγκλήματος και της διαφθοράς».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Κούρτι στη Βόρεια Μακεδονία, στη συνάντηση στο Τέτοβο, εμφανίστηκαν σημαίες της Αλβανίας και σημαία με χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», ενώ στην συγκέντρωση αυτή, δεν εμφανίστηκε ούτε μία σημαία της χώρας που τον φιλοξενούσε.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε τέτοιες συμπεριφορές στο Τέτοβο και τα Σκόπια, τονίζοντας ότι πρόκειται για «σκάνδαλο των σκανδάλων».

«Εκεί προωθήθηκε η ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, προβλήθηκαν τα σύμβολα της Μεγάλης Αλβανίας. Παρουσιάζεται ως πρωθυπουργός όλων των Αλβανών και πρωθυπουργός του Τέτοβο. Άνοιξε η οδός Αντέμ Ντεμάτσι (σημ. Αλβανός πολιτικός, εθνικιστής που διέδιδε τη Μεγάλης Αλβανίας, πέθανε το 2018) και ήταν επίσης ο μέντορας και το είδωλο του Αλμπίν Κούρτι.

Αν δεν ήμασταν δυνατοί και ενωμένοι, θα μας είχε επιτεθεί ο Κούρτι με κάθε τρόπο», είπε ο Πρόεδρος Βούτσιτς.

Τις σκηνές από το Τέτοβο καταδίκασε και ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος ζήτησε ποινική δίωξη των διοργανωτών δημοσίων συγκεντρώσεων στο Τέτοβο και τον Τσάιρ στα Σκόπια.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ