Ξεσπά ο αδελφός του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη: Τίθεται θέμα δημοκρατίας στην Αλβανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδελφός του προφυλακισμένου επί μήνες εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, μίλησε στον ΣΚΑΪ με αφορμή τη χθεσινή μεγάλη διαδήλωση που έγινε στην πόλη, με αίτημα την απελευθέρωση του ομογενούς από το καθεστώς Ράμα και τόνισε ότι εκτός από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και Αλβανοί.

«Τίθεται θέμα δημοκρατίας στην Αλβανία, γι’ αυτό και συμμετείχαν και Αλβανοί πολίτες», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο αδελφός του μέσα από τη φυλακή «μας δίνει αυτός κουράγιο, αντί να του δίνουμε εμείς» και πως το ηθικό του είναι «ακμαιότατο».

«Εμείς αντλούμε δύναμη από αυτόν, ο Φρέντι ξέρει ότι η δίωξή του είναι πολιτική. Από 20 χρονών είναι στην πολιτική, τον ενδιαφέρει ο τόπος του», συμπλήρωσε ο Λεονάρδος Μπελέρης και έκανε αναφορά στο όπλο που διαθέτει η Ελλάδα για να πιέσει τον Έντι Ράμα να σταματήσει τις αυταρχικές πρακτικές του:.

«Εμείς θέλουμε να ενταχθεί η Αλβανία στην οικογένεια της ΕΕ, αλλά μια χώρα με τέτοια συμπεριφορά δεν γίνεται να γίνει μέρος αυτής της οικογένειας».

Σε ότι αφορά το περιουσιακό και την υφαρπαγή που επιχειρείται από την αλβανική κυβέρνηση, τόνισε ότι «τα τελευταία 10-12 χρόνια ό,τι χτίζεται στην περιοχή δεν ανήκει σε ντόπιους, ούτε σε ξένους επενδυτές, όπως ήταν το αίτημα για να μπουν ξένα κεφάλαια στην περιοχή και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ανήκει μόνο σε Αλβανούς. Ούτε ένας ξένος επενδυτής δεν έχει έρθει. Όλοι είναι νυν και πρώην αξιωματούχοι. Δεν μπορεί να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη χωρίς τους ντόπιους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ