Νέο βίντεο-ντοκουμέντο απο τη Νέα Φιλαδέλφεια: «Στρατιωτική» η οργάνωση των Κροατών για τα επεισόδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο απεικονίζει τα λεπτά πριν το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο οποίο φαίνονται οι Κροάτες χούλιγκαν να οργανώνονται σχεδόν… στρατιωτικά για να ξεκινήσουν το πογκρόμ τους.

Ειδικότερα, στην αρχή του βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο το οποίο στρίβει σε ένα στενό, με τον οδηγό του οχήματος να κάνει όπισθεν και να φεύγει στην όψη των χούλιγκαν.

Εκείνη τη στιγμή μάλιστα δύο τρεις οπαδοί της κροατικής ομάδας πήγαν να επιτεθούν στο αυτοκίνητο, ωστόσο δεν συνέχισαν. Στη συνέχεια φαίνεται ένας να οργανώνει τους χούλιγκαν, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι και στο πίσω μέρος το φως από τους φακούς των αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν το τι γινόταν.

Τέλος φαίνεται και η ώρα της επίθεσης, με τους Κροάτες χούλιγκαν να φεύγουν τρέχοντας προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα 26 λεπτά που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Συγκλονίζει το βίντεο που μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/08) ο ΣΚΑΪ, καθώς αποτυπώνονται μέσα από πλάνα που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή τα άγρια επεισόδια με τους χούλιγκαν, αλλά και οι τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή πριν πέσει νεκρός.

Ειδικότερα, στις 23:05 της 7ης Αυγούστου, σε έναν χώρο που υπάρχουν ακόμα και μητέρες με τα μωρά τους στο καρότσι, άρχισαν επεισόδια. Εν συνεχεία, εμφανίστηκαν οπαδοί της ΑΕΚ. Ο Μιχάλης Κατσουρής, φορώντας κράνος και γάντια, κινήθηκε στο σημείο που παρουσιάστηκαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αμέσως άρχισαν να πέφτουν μολότοφ και, λίγο μετά, οι οπαδοί της ΑΕΚ υποχώρησαν. Μπροστά στην είσοδο της κερκίδας των επισήμων του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ απομόνωσαν έναν από αυτούς. Χτύπησαν τον οπαδό αλλεπάλληλες φορές με στειλιάρια μέχρι που έπεσε στο έδαφος, τον κλώτσησαν στο κεφάλι, κάποιος του φώναξε να σταματήσουν, ο άνδρας κατόρθωσε να απομακρυνθεί.

Tην ίδια ώρα, ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής (το άτομο που προσπαθεί να διαφύγει με την μπλε μπλούζα όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο) δέχεται χτύπημα από ρόπαλο από ομάδα χούλιγκαν, που καταδίωκε μερίδα φίλων της ΑΕΚ.

Ο Μιχάλης Κατσουρής καταδιώχθηκε από τους εξαγριωμένους νεαρούς και μετά το πλήγμα που δέχθηκε από μαχαίρι. Στη συνέχεια, πήγε στο περίπτερο δίπλα από την εκκλησία και έσπευσε να κρυφτεί. Οι κινήσεις του δεν μαρτυρούσαν άνθρωπο που έχει τραυματιστεί βαριά, ενώ οι συμπλοκές μαίνονταν. Στις 23:18, ο 29χρονος κατέρρευσε και ένας οπαδός της ΑΕΚ προσπάθησε να τον βοηθήσει. Το ασθενοφόρο κατόρθωσε να φτάσει στο σημείο στις 23:31, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά αφού ο νεαρός είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ