Οι 2 φορές που η ΑΕΚ «θύμισε» τη δολοφονία του Μιχάλη στους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε στον αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή της ΑΕΚ με την ικανοποίηση ότι έχει εκπληρώσει το καθήκον της στο Ζάγκρεμπ.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του φιλάθλου της Μιχάλη Κατσουρή, και μάλιστα κόντρα στην ομάδα, της οποίας οι χούλιγκαν προκάλεσαν τα επεισόδια.

Με το αποτέλεσμα επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πρόκριση στα play-offs του Champions League, ωστόσο, η νίκη ήταν εμφατική, με έντονη συμβολική σημασία.

Κάτι που φάνηκε και στους πανηγυρισμούς των παικτών. Πρώτα με τον Κωνσταντίνο Γαλανόπουλο, ο οποίος όταν σκόραρε ύψωσε το μαύρο περιβραχιόνιο- που φορούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ εις ένδειξη πένθους για τον χαμό του 29χρονου Μιχάλη- μπροστά από την εξέδρα των φανατικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys, γνωστοί πια ευρέως στη χώρα μας για όλους τους λάθος λόγους.

Έπειτα όταν ο Πέτρος Μάνταλος σχημάτισε το γράμμα «Μ»- το αρχικό του ονόματος του Μιχάλη Κατσουρή- μπροστά επίσης από την εξέδρα, από την οποία ξεπήδησε η ομάδα των χούλιγκαν που κατέληξαν στη χώρα μας.

Ήταν μια νίκη για τον Μιχάλη, γι΄αυτό και ο τεχνικός της Ένωσης Ματίας Αλμέιδα στο τέλος του ματς δεν πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, αλλά την αφιέρωσε απλά στην οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ