Κατάπαυση του πυρός στην Τρίπολη της Λιβύης μετά τις συγκρούσεις με 27 νεκρούς και καταστροφές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός στην πρωτεύουσα Τρίπολη, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις επί 2 ημέρες.

Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας με έδρα την Τρίπολη, Μουχάμεντ Χαμούντε, ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός  Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπεϊμπά συμφώνησε με τους αξιωματούχους της περιοχής Σουγκ αλ Τζούμα στην Τρίπολη να παραδώσει τον διοικητή της «444 Ταξιαρχίας», Μαχμούτ Χαμζά σε «ουδέτερο τομέα» και να καθιερωθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο Χαμούντε δεν έδωσε πληροφορίες για τον εν λόγω «ουδέτερο τομέα», όπως το είπε.

Ο Ουαλίντ αλ Λάφι, υπουργός Επικοινωνιών και Πολιτικών Υποθέσεων στην Κυβέρνηση της Τρίπολης, δήλωσε επίσης ότι ο διοικητής της 444 Ταξιαρχίας παραδόθηκε στον «ουδέτερο τομέα».

Δεν έχει γίνει ακόμη δήλωση από το Προεδρικό Συμβούλιο για το θέμα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας μεταξύ της «Ράντα», της Μονάδας Καταπολέμησης του Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας υπό την Προεδρία του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης και της «444 Ταξιαρχίας» υπό την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

Οι λιβυκές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα στα νότια της πρωτεύουσας και στις περιοχές Άιν Ζάρα.

Δεν υπήρξε καμία εξήγηση από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και το Προεδρικό Συμβούλιο σχετικά με τις συγκρούσεις και την αιτία τους, αλλά ως φαίνεται πρόκειται για τη σύλληψη του Χαμζά και τον έλεγχο περιοχών από τις ένοπλες ομάδες.

Τα ΜΜΕ της χώρας υποστήριξαν ότι το φυτίλι της σύγκρουσης άναψε όταν η Μονάδα Εγκλήματος και Τρομοκρατίας «Ράντα» συνέλαβε τον Μαχμούντ Χαμζά, τον διοικητή της «444 Ταξιαρχίας».

1 93

Ο αλ Ντμπεϊμπά πήγε σήμερα τα ξημερώματα (16 Αυγούστου) να δει τα αποτελέσματα των συγκρούσεων στην περιοχή των συγκρούσεων, αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

Οι «Ράντα» και «444 Ταξιαρχία» θεωρούνται οι δύο πιο ισχυρές ομάδες πολιτοφυλακής που δραστηριοποιούνται στα δυτική Λιβύη που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σκοτώθηκαν συνολικά 27 άτομα  στις συγκρούσεις

Στις συγκρούσεις που διήρκεσαν δύο ημέρες στην Τρίπολη, αναφέρθηκε ότι 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 106 τραυματίστηκαν.

Στην ανακοίνωση του Κρατικού Κέντρου Πρώτων Βοηθειών και Υποστήριξης, δόθηκαν πληροφορίες για απώλειες ζωών και τραυματισμούς στις συγκρούσεις που ξεκίνησαν χθες στην Τρίπολη.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν τα θύματα ήταν άμαχοι ή οφειλόταν σε συγκρουόμενες δυνάμεις.

Ο αλ Ντμπεϊμπά επιθεώρησε τα σημεία των συγκρούσεων

3 38

Ο αλ Ντμπεϊμπά επιθεώρησε την συνοικία Άιν Ζάρα στην πρωτεύουσα Τρίπολη, τα ξημερώματα της Τετάρτης, για να μάθει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν ορισμένοι πολίτες και εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων.

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης του Πρωθυπουργού ανέφερε στο Facebook ότι ο αλ Ντμπεϊμπά  έδωσε εντολή στο Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης να «καθαρίσει τις επιπτώσεις του πολέμου και την ανάγκη καταμέτρησης των πληγέντων προκειμένου να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υπέστησαν», εντός μιας εβδομάδας, σύμφωνα με την Asharq.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ