ΥΠΑΜ Ρωσίας: Τα στρατιωτικά αποθέματα της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί- μύθος η ανωτερότητα της Δύσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στρατιωτικά αποθέματα της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί, η ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ έχει μειώσει την ικανότητα της Δύσης να επιβάλλει τα συμφέροντά της σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα, 15 Αυγούστου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου στην XI Διάσκεψη της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των εχθροπραξιών δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», είπε στην ομιλία του.

Ο Υπουργός έκανε επίσης μια σειρά από άλλες σημαντικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα, ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν τον μύθο της ανωτερότητας των δυτικών στρατιωτικών προτύπων κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

Η Δύση στην Ουκρανία επεξεργάζεται διάφορες επιλογές για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι απώλειες δεν λαμβάνονται υπόψη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι σε θέση να επιτύχουν αποτελέσματα, παρά την ολοκληρωμένη βοήθεια της Δύσης, σημείωσε ο Σόιγκου.

2 96

 Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει τίποτα άτρωτο στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης σήμερα και σε πολλές περιπτώσεις ο δυτικός εξοπλισμός είναι κατώτερος ακόμη και από τον σοβιετικό.

Μη κερδίζοντας υπεροχή, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, αν και οι ίδιες θεωρούν τη χρήση τους έγκλημα πολέμου.

Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης, ο ρόλος των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής στο παγκόσμιο σύστημα έχει αυξηθεί, αλλά μεμονωμένα κράτη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού έχουν ενταχθεί στη Δύση σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή, η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή για την ειρήνη, οι λαοί των δύο χωρών δεν απειλούν κανέναν.

Υπάρχει βέβαιο ενδεχόμενο οι προκλήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή να γίνονται με στόχο την έναρξη μιας νέας στρατιωτικής σύγκρουσης.

Eurasia Daily

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ