Χαμός στο Βρετανικό μουσείο που βρίσκονται και τα γλυπτα του Παρθενώνα μας: Απολύθηκε υπάλληλος για σκάνδαλο κλοπών εκθεμάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας υπάλληλος του Βρετανικού Μουσείου απολύθηκε σήμερα, καθώς διαπιστώθηκε ότι έλειπαν αντικείμενα συλλογής που ήταν υπ’ ευθύνη του.

Την ανακοίνωση έκανε το ίδιο το μουσείο, αναφέροντας πως έχει ξεκινήσει αναθεώρηση της ασφάλειας, ενώ την έρευνα έχε αναλάβει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Το Βρετανικό Μουσείο ανέφερε ότι η πλειοψηφία των αντικειμένων που έκαναν «φτερά» ήταν μικρά κομμάτια που φυλάσσονταν σε μια αποθήκη και περιλάμβαναν χρυσά κοσμήματα, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και γυαλί που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ.

Τα αντικείμενα φυλάσσονταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, ενώ ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ ανέφερε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλώ για όλους τους συναδέλφους όταν λέω ότι παίρνουμε τη διαφύλαξη όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε πολύ σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη αυστηροποιήσει την ασφάλεια και εργαζόμαστε μαζί με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να ολοκληρώσουμε έναν οριστικό απολογισμό του τι λείπει, τι έχει καταστραφεί και τι έχει κλαπεί. Αυτό θα μας επιτρέψει να ρίξουμε τις προσπάθειές μας στην ανάκτηση των αντικειμένων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ