Βουλγαρία: Δολοφόνησαν αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην αξιωματικός της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας και νυν λέκτορας εθνικής ασφάλειας Αλεξέι Πετρόφ πυροβολήθηκε στο δάσος πάνω από τη συνοικία Ντραγκαλέφσκι της πρωτεύουσας.

 Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη απόπειρες δολοφονίας του, αλλά η τρίτη επίθεση εναντίον του 61χρονου επιχειρηματία ήταν επιτυχής – ο Petrov πέθανε επί τόπου, αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Πέταρ Τοντόροφ, ανακοίνωσε ότι ο Αλεξέι Πετρόφ περπατούσε στη συνήθη διαδρομή του και συνοδευόταν από τρεις φρουρούς ασφαλείας όταν έγινε η δολοφονία.

2 98

 Οι φρουροί ανακρίθηκαν και ο Τοντόροφ πρόσθεσε ότι έχει σχηματιστεί επιχειρησιακό αρχηγείο, το οποίο εργάζεται για την κατανομή καθηκόντων για τη διερεύνηση του σοβαρού ποινικού αδικήματος.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πιθανές εκδοχές της απόπειρας, καθώς και το αν έχουν πιθανούς υπόπτους.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και με τι είδους όπλο πυροβολήθηκε ο Πετρόφ, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ήταν τουφέκι ή τουφέκι εφόδου. Ο 61χρονος επιχειρηματίας χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Ύποπτος Ουκρανός πληρωμένος δολοφόνος

Εν τω μεταξύ, ένας έλεγχος στο δικαστικό σύστημα έδειξε ότι ο Ουκρανός Ρομάν Λογκβινένκο, ο οποίος καταδικάστηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Αλεξέι Πετρόφ το 2015, αποφυλακίστηκε πρόωρα από τη φυλακή τον Μάιο του τρέχοντος έτους από το Εφετείο της Σόφιας.

Τρεις περιπτώσεις έκριναν ένοχο τον αλλοδαπό και τον καταδίκασαν σε 10 χρόνια «φυλάκισης».

Ωστόσο, οι δευτεροβάθμιοι δικαστές έδωσαν στον Λογκβινένκο αναστολή στις 29 Μαΐου και τον έθεσαν σε αναστολή για το ποσό της ποινής που του απομένει.

Από τις 12 Απριλίου, ήταν 2 χρόνια, 6 μήνες και 11 ημέρες, καθώς υπήρχαν επαρκή στοιχεία ότι είχε αναρρώσει.

Θεωρείται ως ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία του αξιωματούχου εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το βουλγαρικό dnes.dir.bg, αν και δεν αναφέρονται οι λόγοι της επίθεση, εάν συνδέονται με λόγους εθνικής ασφαλείας της χώρας ή υπάρχει εμπλοκή ξένων παραγόντων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ