Η Νέα Δημοκρατία εξήγγειλε τρεις φορές από το 2008 το “λουκέτο συνδέσμων”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νέα Δημοκρατία εξήγγειλε 3 φορές από το 2008 το “Λουκέτο συνδέσμων”…

Πιο συγκεκριμένα :

6 Φεβ. 2008 Υπουργός Μιχ. Λιάπης…”Λουκέτο σε συνδέσμους”

F3qjzx9W8AAnxoD jpg

Το κλείσιμο των οργανωμένων συνδέσμων φιλάθλων προανήγγειλαν ο Υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την κατάθεση του νομοσχεδίου κατά της βίας. Οι σύνδεσμοι θα μετατραπούν σε λέσχες φιλάθλων και υπόλογοι των πράξεων τους και απόλυτη ευθύνη θα έχουν οι σύλλογοι.

22 Φεβ. 2022 “Κλείσιμο των συνδέσμων”

Την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνεχιστούν οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων, από τους οποίους όσοι είναι παράνομοι θα κλείσουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος με δήλωσή του, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Στο τεύχος της 11ης Μαρτίου 2022 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, δημοσιεύθηκε η απόφαση για τον νόμο 4908 της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που περιείχε τα «μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

16 Αυγ. 2023 Μητσοτάκης… “Κλείσιμο των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών”…

μητσο jpg

Να κλείσουν οι λέσχες οπαδών των ομάδων και να ελέγχονται οι θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα απο την αστυνομία αποφασίστηκε μετά την ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία στα γήπεδα, με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και των συναρμόδιων υπουργών, στην οποία προσκλήθηκαν και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση υποτροπής ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κλείσιμο θυρών οργανωμένων οπαδών αλλά και το ύστατο μέτρο τον αποκλεισμό ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Με λίγα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε για μία ακόμη φορά ότι το δούλεμα πάει σύννεφο .  Μας έδειξε ότι επειδή δεν τηρείται και δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος από την ίδια την Πολιτεία, η οποία μόλις τα βρει σκούρα και στριμωχτεί, ξαφνικά θυμάται ότι τελικά υπάρχει νομοθεσία και ότι αυτή πρέπει να τηρηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ