Φωτια τα φοιτητικά ενοικια στην Κομοτηνή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχουν τέλος φέτος οι αυξήσεις στα ενοίκια για τα σπίτια που προορίζονται για φοιτητική στέγαση, με τους γονείς των φοιτητών να επιδίδονται σε ένα «σαφάρι», προκειμένου να βρουν το διαμέρισμα εκείνο που θα καταφέρουν να μισθώσουν.

Αναφορά στις τιμές των ενοικίων έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου των Ιδιοκτητών Ακινήτων Κομοτηνής, Χρύσα Κυριακούση, εξηγώντας συγκεκριμένα πως η τιμή βάσης από τα 250 ευρώ, εκτοξεύεται στα 300 έως και 350 ευρώ. Οι λόγοι της αύξησης των ενοικίων οφείλονται σύμφωνα με την κ. Κυριακούση στην γενικότερη έκρηξη της ανόδου των τιμών και του πληθωρισμού. Επεσήμανε ωστόσο πως τα ενοίκια στην Κομοτηνή είχαν να καταγράψουν άνοδο εδώ και 10 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το Δήμο Κομοτηναίων να έλθει σε συνεννόηση με το ΔΠΘ και να αυξήσουν τις στάσεις των Λεωφορείων για τις πανεπιστημιακές σχολές, καθώς γύρω από τις δύο στάσεις στην οδό Πρωταγόρα και έξω από την παλιά Πρυτανεία, τα σπίτια των φοιτητών παρουσιάζουν αυξημένες τιμές. «Ζητάμε να υπάρξει μια νέα γραμμή για τα πανεπιστημιακά λεωφορεία και στη Βορειο-ανατολική πλευρά της Κομοτηνής», τόνισε καταλήγοντας η κ. Κυριακούση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ