Αλβανία: Μπλοκάρονται κεφάλαια από την ΕΕ – «Προστατεύουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων»- πρέσβειρα Hohmann

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κριστιάν Χόμαν δηλώνει σε συνέντευξή της στο TV Klan, πριν φύγει από τη χώρα μας, ότι ήδη αναμένονται συγκεκριμένα αποτελέσματα από την Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς,  στον αγώνα κατά της ιδιοποίησης δημόσιου χρήματος.

Τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Η πρέσβειρα λέει ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επεξεργάζεται το σχέδιο δημοσιονομικής αμνηστίας.

Η διπλωμάτης διευκρίνισε επίσης το θέμα του μπλοκαρίσματος της πληρωμής κονδυλίων για τη γεωργία.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας όπου είχαμε άτομα που όντως παραπονέθηκαν για κακοδιαχείριση κεφαλαίων από τον οργανισμό διαχείρισης κεφαλαίων IPARD, έτσι το όργανο των Βρυξελλών που ονομάζεται OLAF, το οποίο διασφαλίζει την παρακολούθηση της απάτης, εξετάζει πραγματικά το θέμα και έκαναν έρευνα.

Έτσι, αυτό που έκαναν τώρα, ολοκλήρωσαν την έρευνα και ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα προκαταρκτικά ευρήματά τους.

Δεν έχουμε δει ακόμα την τελική έκθεση.

«Υπάρχει πρόβλημα»

Επομένως, αυτά τα προκαταρκτικά ευρήματα λένε ότι υπάρχει πρόβλημα και, στη συνέχεια, αυτόματα υπάρχει υποχρέωση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προστατεύει τα κονδύλια της ΕΕ, τα οποία είναι τελικά  είναι των Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Εκεί λοιπόν βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι ώρα άμυνας.

Σε αυτό το σημείο σταματάμε τα πάντα πριν λάβουμε την τελική αναφορά και μετά μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η γεωργία και οι αγρότες δεν κάνουν καλή δουλειά.

 Είναι από αυτά που προφανώς υπήρχε κάτι που δεν λειτούργησε σωστά στη χρήση των κονδυλίων, στην οικειοποίηση, αλλά από την άλλη είναι και η έντιμη δουλειά των αγροτών.

 Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ αυτού που βλέπουμε ότι μπορεί να γίνει στο έδαφος και αυτού που συνέβη, και πρέπει να φτάσουμε στο βάθος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη βοήθεια, τώρα θα ξεκαθαρίσουμε τα πάντα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε, και πρέπει να φτάσουμε στο βάθος, τόνισε η Χόμαν.

Syri.net

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ