Νέα διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, τόσο στη νέα εθνικη οδό Αθηνών- Κορίνθου, όσο και στην παλαιά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται το ασύλληπτο κομφούζιο που έχει προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από τη στιγμή που ξέσπασε φωτιά σε βυτιοφόρο που μεταφέρει περισσότερους από 7 τόνους υγραέριο, ενώ βρισκόταν λίγο πριν από το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι ουρές χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να εκφράζουν δικαιολογημένα την αγανάκτησή τους.

vytioforo kakia skala(πηγή φωτο: fotiatora.gr)

Πριν απο λίγη ώρα, πάντως, ξεκίνησε, η διαδικασία «μετάγγισης» του επικίνδυνου φορτιού  από το φλεγόμενο βυτιοφόρο σε άλλο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναφέρει ότι, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η όλη διαδικασία πραγματοποιείται με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης, λόγω ενδεχόμενης διαφυγής υγραερίου, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Ε.Ο. Αθηνών- Κορίνθου:

  • Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο
  • Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά στο βυτιοφόρο ξεκίνησε από την καμπίνα του οδηγού, για να μεταφερθεί, κατόπιν, στο υπόλοιπο όχημα.

«Είμαστε στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες»

Η ταλαιπωρία των οδηγών στην Εθνική Οδό, μετά την φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο συνεχίζεται, με τους οδηγούς να έχουν απηυδήσει από το γεγονός ότι ο δρόμος παραμένει κλειστός εδώ και ώρες.

«Ο σύζυγός μου είναι καρδιοπαθής, είναι πολύ δύσκολο που είμαστε μέσα στον ήλιο εγκλωβισμένοι τόσες ώρες», αναφέρει στο newsit.gr γυναίκα που από τις 2 το μεσημέρι είναι ακινητοποιημένη με τον σύζυγό της στην περιοχή της Κινέτας και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να φύγουν

«Τώρα το τελευταίο τέταρτο έχουμε ξεκινήσει να κινούμαστε, έχουμε μετακινηθεί 100 μέτρα περίπου. Εμείς είμαστε πριν από την Κινέτα. Υπάρχουν εδώ παιδάκια, χωρίς νερό, χωρίς τουαλέτα, χωρίς φαγητό. Δεν έχουμε ούτε ενημέρωση, δεν ξέρουμε τίποτα, κανένας δεν έχει περάσει. Είμαστε με σβησμένες τις μηχανές των αυτοκινήτων χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται», προσθέτει η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ