Κοσσυφοπέδιο: Από τον Οκτώβριο, η Τουρκία αναλαμβάνει τη διοίκηση των δυνάμεων KFOR

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, συνταγματάρχης Ζεκί Ακτούρ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η διοίκηση της KFOR θα παραδοθεί στην Τουρκία από την Ιταλία τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε ένα τάγμα πεζικού του τουρκικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο για να υποστηρίξει την ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ μετά τις εντάσεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, κατόπιν παρότρυνσης του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την Cumhyriyet «μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έστειλε ένα τάγμα κομάντος στο Κοσσυφοπέδιο μετά από διαδηλώσεις κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 30 μέλη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

»Η 65η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στο Κοσσυφοπέδιο ως ενίσχυση στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που σταθμεύουν στην περιοχή».

Αναφέρεται ότι ο αριθμός των στρατιωτών, που ήταν περίπου 50.000 την εποχή της υψηλότερης παρουσίας της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, είναι τώρα περίπου 3.800.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ