Το μπαλάκι στην εξέδρα και στους οδηγούς πετούν (ξανά) οι Αρχές για τα όσα έγιναν στην Αθηνών-Κορίνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σαφώς και εκεί υπήρχε μια ολιγωρία», τόνισε συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, σχολιάζοντας τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου, με αποτέλεσμα την καθυστερημένη διακοπή της κυκλοφορίας και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών για πάρα πολλές ώρες.

Ακολούθως, σειρά πήραν οι δικαιολογίες της ολιγωρίας, με τον κ.Μπαλάσκα να επισημαίνει ότι η αστυνομία δεν ήξερε από την αρχή ότι το όχημα μετέφερε πάνω από 7 τόνους υγροποιημένο αέριο.

«Πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολλοί πολίτες, σαφώς και υπήρξε ολιγωρία, και η ολιγωρία προκλήθηκε εξ όσων γνωρίζω από τη δική μου ενημέρωση διότι δεν έγινε αμέσως γνωστή η πληροφορία στην ΕΛΑΣ ότι το βυτίο περιείχε αυτό που περιείχε» τόνισε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε:

«Το ότι δεν έπρεπε από τη στιγμή που υπήρχε η πληροφορία να αφήνουμε τους πολίτες να μπαίνουν μέσα στην εθνική οδό, για να μην υπάρχει πρόβλημα με τις ουρές, ήταν λάθος, αλλά η πρώτη πληροφορία που πήγε στην ΕΛΑΣ δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε αυτή η “βόμβα” στη μέση της εθνικής οδού».

Στις δικαιολογίες και στη μετακύληση ευθυνών είναι άπαντες πρώτοι. Το «δεν ήξερε» που είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, εκθέτει ακόμα περισσότερο την αστυνομία, γιατί δεν έχουν περάσει δα και τόσες μέρες από την ολιγωρία και την αδράνεια που επέδειξε σε καταστάσεις που ήξερε.

Που ήταν απόλυτα ενήμερη μέρες πριν για το τι ετοιμάζεται και το τι θα συμβεί. Και αυτό που συνέβη το είδαμε όλοι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στη γραμμή της χθεσινής τοποθέτησης της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. η οποία κατηγόρησε τους οδηγούς για το χάος, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας τους έδειξε επίσης με το δάχτυλο:

«Να εξάρουμε την τροχαία, τους συναδέλφους που μέσα στο λιοπύρι περνούσαν αμάξι – αμάξι και μοίραζαν παγωμένο νερό και πολλοί πολίτες, δυστυχώς, αρνήθηκαν να κάνουν αναστροφή και περίμεναν πάρα πολλές ώρες και ταλαιπωρήθηκαν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ