Εμπλοκή στην έρευνα στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορούμενων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, συναντούν ποικίλες δυσκολίες και διάφορα εμπόδια, καθώς από τη μία δεν προκύπτει ταυτοποίηση μεταξύ πειστηρίων και συλληφθέντων για τα έκτροπα και από την άλλη καταγράφονται καθυστερήσεις στην έρευνα των κινητών τους.

Ως προς τα πειστήρια, συνολικά 65 στον αριθμό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν ανιχνευτεί πάνω τους 200 γενετικοί τύποι. Η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει με το DNA που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες, δίχως η διαδικασία αυτή να έχει αποδώσει καρπούς.

Από την άλλη, εμπλοκή έχει καταγραφεί στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων των κατηγορούμενων. Οι ημέρες περνούν και η σχετική διάταξη δεν έχει υπογραφεί ακόμα από τις δικαστικές αρχές. Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα δικονομικό σφάλμα της Αστυνομίας, η οποία δεν έχει κάνει εξατομικευμένες εκθέσεις κατάσχεσης και δεν έχει αποσπάσει υπογραφή των κατηγορουμένων, για να δεσμεύσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι, ενδεχομένως, λόγω φόρτου εργασίας, είναι πιθανόν να προχώρησαν σε ομαδική κατάσχεση, ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η διάταξη θα έχει έρθει στα χέρια τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ