Ρωσία, Τουρκία και Κατάρ υπογράφουν νέα συμφωνία σιτηρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Κατάρ αναπτύσσουν μια τριμερή συμφωνία για να αντικαταστήσουν τη ληγμένη συμφωνία για τα σιτηρά, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα BILD.

Οι συντάκτες απέκτησαν πρόσβαση στην επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και των πρεσβειών της Ρωσίας και της Τουρκίας, που διεξήχθη την περίοδο από 21 Ιουλίου έως 8 Αυγούστου. Καθίσταται σαφές ότι μαζί με το Κατάρ, οι χώρες αναπτύσσουν μια νέα συμφωνία για να αντικαταστήσει αυτήν που έληξε τον Ιούλιο.

Η νέα συμφωνία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, με το έγγραφο να αναμένεται να μονογραφηθεί στην ουγγρική πρωτεύουσα, Βουδαπέστη. Στην τελετή, τη ρωσική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο ηγέτης του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ.

1 124

Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι τα ρωσικά σιτηρά θα πηγαίνουν κυρίως σε αφρικανικές χώρες. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα θέλει και προμήθειες αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία, σε σχέση με την οποία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ζήτησε από τη Ρωσία να επιστρέψει στην προηγούμενη συμφωνία.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που αναπτύσσεται, η Τουρκία θα ενεργεί ως διοργανωτής των ρωσικών προμηθειών σιτηρών στην Αφρική και το Κατάρ θα ενεργεί ως χορηγός τους.

 Η Άγκυρα προτείνει η νέα συμφωνία να εφαρμοστεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Μινιχάνοφ φέρεται να έχει ήδη πετάξει στη Βουδαπέστη για να λάβει μέρος στις τελικές διαπραγματεύσεις, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να φτάσει αργότερα για την επίσημη τελετή.

Η Bild δεν έχει πληροφορίες για το αν θα μεταβούν εκπρόσωποι του Κατάρ στη Βουδαπέστη.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ