“Πλοία-φαντάσματα” τουρκικής εταιρείας συναλλάσσονται με τη Ρωσία και παρακάμπτουν τις δυτικές κυρώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων «Beks» [BEKS Shipmanagement & Trading S.A.] στην Τουρκία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες εμπορικών πλοίων στον κόσμο που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, εν μέσω δυτικών φόβων ότι η Άγκυρα θα γίνει κέντρο παραβίασης των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, γράφει αραβικό δημοσίευμα.

Η αμερικανική Wall Street Journal περιέγραψε την εταιρεία ως σημαντικό εργαλείο για τη Ρωσία που επιδιώκει να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο στον κόσμο και να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία , που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο στόλος της εταιρείας «Beks», που ιδρύθηκε από έναν Τούρκο επιχειρηματία, περιλαμβάνει δεκάδες παλιά πλοία που περιφέρονται σε όλο τον κόσμο και ορισμένα από αυτά ανήκουν σε εταιρείες στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Ινδία και άλλες χώρες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Beks κατέχει περίπου 41 πλοία αξίας 782,61 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 10 φορές την αξία του στόλου της το 2021, σύμφωνα με τη Vison Nautical, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη συλλογή δεδομένων ναυτιλίας.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες αποφεύγουν τις κυρώσεις χρησιμοποιώντας το ρωσικό ασφαλιστικό σύστημα αντί του συστήματος του International Group of Protection and Compensation Clubs, το οποίο ασφαλίζει περίπου το 90% των ναυτιλιακών πλοίων στον κόσμο.

«asharq»

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ