Προκλητικός πλουτισμός στη ΔΕΗ: Χαρίζει 6,7 εκ. ευρώ σε στελέχη και… δημοσιογράφο και χτίζει Ανάκτορο ο CEO Γιώργος Στάσσης στην Τζιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Μαγειρεύουν” τα κέρδη της εταιρίας για να βάζουν το χέρι στο μέλι – Η ΔΕΗ αρίζει 6,7 εκατ. ευρώ σε ανώτερα στελέχη της μέσω της διάθεσης δωρεάν μετοχών – Ο CEO χτίζει ανάκτορο στην Κέα (Τζιά)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΣΗ ΒΙΛΑ ΠΑΛΑΤΙ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΕΑ ΤΖΙΑ ΔΕΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Περισσεύουν τα χρήματα στη ΔΕΗ από τους λογαριασμούς του ρεύματος που βρίσκονται στα ύψη και χαρίζει 6,7 εκατ. ευρώ σε ανώτερα στελέχη της μέσω της διάθεσης δωρεάν μετοχών.

Μάλιστα το γεγονός το κοινοποίησε με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα δηλαδή που τα ΜΜΕ υπολειτουργούν. Πρόκειται για μια προκλητική κίνηση, την ώρα που οι απλοί πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4548/2018

Η ΔΕΗ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, στις 16.8.2023, διατέθηκαν δωρεάν από την Εταιρεία, μέσω εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών, προς δικαιούχα – σύμφωνα με τα παρακάτω – στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ιεραρχικής στάθμης Διευθυντή και άνω (οι «Δικαιούχοι), συνολικά 695.887 ίδιες, κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του Ν.4548/2018 σε συνδυασμό με το άρθρο 49 του αυτού νόμου. Η συνολική αξία των άνω μετοχών ανήλθε σε €6.750.103,90, βάσει της τιμής κλεισίματος €9,7 της μετοχής της Εταιρείας στις 16.8.2023 και διατέθηκαν σε συνολικά 112 Δικαιούχους, από τους οποίους τα παρακάτω πρόσωπα (που παρατίθενται κατά αλφαβητική σειρά) εμπίπτουν κατά την ανωτέρω ημερομηνία στο αρ. 19, παρ. 1 του Κανονισμού ΕΕ 596/2014:

Αγγελόπουλος Ευάγγελος
Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος
Αναγνωστόπουλος Παναγιώτης
Βλάχος Όμηρος
Γεραρής Ιωάννης
Γιαννακοπούλου Ελένη
Γιαννόπουλος Γεώργιος
Γκαβογιάννη Παρθένα – Χριστίνα
Γκότζου Ευαγγελία
Γορανίτου Θεανώ
Δαμάσκος Γεώργιος
Δημητριάδης Δημήτριος
Δήμτσα Σοφία
Ιωακειμίδης Αχιλλέας
Ιωάννου Αλέξανδρος
Καραγιαννάκη Βασιλική
Καρακούσης Γεώργιος
Κασίμης Άγγελος
Κεραμιώτης Χρήστος
Κιάμος Νικόλαος
Κοφινάς Κυριάκος
Κρόμπα Δήμητρα
Λαμπρινού Μαρία
Λυμπέρη Κλειώ
Μακρυαλέας Φώτιος
Μαύρος Κωνσταντίνος
Μέντζος Βασίλειος
Μετικάνης Δημήτριος
Μπιστόλα Ασημίνα
Νάζος Κωνσταντίνος
Νάτσης Κωνσταντίνος
Οικονόμου Ανάργυρος
Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα
Παπακυρίλλου Αβραάμ
Παπαποστόλου Χριστίνα
Πατεράκης Αλέξανδρος
Σημαιοφορίδης Παναγιώτης
Σκοτεινός Ηρακλής
Σπανός Άγγελος
Σταγάκης Ιωάννης
Στάσσης Γεώργιος
Στέφος Ιωάννης
Συνοδινός Χαράλαμπος
Τσαγιάννης Ιωάννης
Τσοκανάς Κωνσταντίνος
Χατζημιχαήλ Σωτήριος
Χριστοδουλοπούλου Γεωργία
Χρυσάγης Κωνσταντίνος

Η ως άνω διάθεση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 4.6.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, με την οποία εγκρίθηκε η Πολιτική Αποδοχών της Εταιρείας όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η θέσπιση Προγράμματος Δωρεάν διάθεσης Μετοχών σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Εταιρείας και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., υπό την προϋπόθεση της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, η οποία διαπιστώθηκε με την από 18.7.2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κτήσης τους.

Μετά και την προαναφερόμενη διάθεση, η Εταιρεία κατέχει συνολικά 11.292.885 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,9563% του συνόλου των μετοχών της.

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του Ν. 3556/2007.

Δείτε ΕΔΩ: Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από το ανάκτορο του Golden Boy της ΔΕΗ στη Τζια

Το ανάκτορο, το οποίο αποτελείται από δύο υπόσκαφες βίλες με πισίνες, συνολικής έκτασης 759,15 τ.μ., δεσπόζει στη λοφοπλαγιά πάνω από το λιμάνι

Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες από το ανάκτορο που χτίζει στην Κέα (τη γνωστή και ως Τζια) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, τις οποίες παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα η «δημοκρατία».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», πως ο «χρυσός» μάνατζερ άρχισε να χτίζει ένα κυκλαδίτικο παλάτι, αρκετό διάστημα αφότου ανέλαβε τα ηνία της -πρώην- Δημόσιας Εταιρείας Ενέργειας, οι εικόνες από το κτίσμα με τις φαραωνικές κατασκευές είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερο το κοινό αίσθημα.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, ο οποίος αποτελεί επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του, σκορπά το τελευταίο διάστημα χωρίς φειδώ εκατομμύρια στο μαγευτικό νησί. Οι πληροφορίες, μάλιστα, που καταφτάνουν από την τοπική κοινωνία αναφέρουν πως τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα διακινούνται… μαύρα, γι’ αυτό ο κύριος Στάσσης δεν ζητάει νόμιμα παραστατικά ούτε για τα υλικά.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά βουλιάζουν από τους δυσβάσταχτους ενεργειακούς λογαριασμούς, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν απότοκο των χειρισμών του.

Οι φωτογραφίες από το εξωφρενικού κόστους ανάκτορο, το οποίο δεσπόζει ήδη στη λοφοπλαγιά που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στο λιμάνι της Τζια, αν και βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, μιλούν από μόνες τους. Αποτελείται από δύο υπόσκαφες βίλες, έκτασης 759,15 τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και δεκάδες δωμάτια, τα οποία είναι όλα χτισμένα αμφιθεατρικά, ώστε να «κοιτούν» το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου μέσα σε έκταση που φτάνει τα 8,5 στρέμματα. Οι φαραωνικές κατασκευές έτσι όπως «βουλιάζουν» στην αγκαλιά του λόφου ζαλίζουν!

Σμιλευμένη πέτρα ανυπολόγιστου κόστους έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα χτίσματα, ενώ ακόμη και τα μονοπάτια και οι περιφράξεις είναι πλινθόκτιστες,ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο, που βρίσκεται πάνω από τη «μαγική» -αλλά όχι τόσο πολυσύχναστη- παραλία Γιαλισκάρι. Εξάλλου, ένα τέτοιο κτίσμα σε παραθαλάσσιο, νησιωτικό λόφο έχει πάντοτε πολλαπλάσιο κόστος ανά τετραγωνικό, σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο σε αστικό ιστό.

Ο πλούτος, που ξεχειλίζει, δεν μπορεί φυσικά να εξηγηθεί από την ετήσια αμοιβή την οποία λαμβάνει ο κ. Στάσσης για τις υπηρεσίες που παρέχει στη ΔΕΗ, παρά το γεγονός πως αυτή αγγίζει τα 360.000 ευρώ τον χρόνο. Γιατί φυσικά αυτό το ανάκτορο για να στηθεί απαιτείται ποσό με πολλά μηδενικά, το οποίο είναι αδύνατον να απέκτησε το golden boy ακόμη και κατά τη θητεία του, ως country manager, στη θυγατρική της ιταλικής ενεργειακής εταιρίας Enel Group, στη Ρουμανία, όπως κάποιοι «κύκλοι της ΔΕΗ» ευαγγελίζονται.

Αλήθεια, πού βρήκε τόσα χρήματα τα τελευταία χρόνια ο κ. Στάσσης; Το ερώτημα θα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές Αρχές της χώρας.

Τα… θερινά ανάκτορα του golden boy

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΣΗ ΒΙΛΑ ΠΑΛΑΤΙ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΚΕΑ ΤΖΙΑ ΔΕΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας», η προέγκριση της άδειας δόμησης (Α/Α 70994) για το ανάκτορο του κ. Στάσση εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα, στις 7 Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά τον διορισμό του, που έγινε στις αρχές Αυγούστου του 2019. Η οριστική άδεια (Α/Α 86439), ωστόσο, εκδόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019. Φυσικά, το παλάτι άρχισε να χτίζεται καιρό αργότερα και εφόσον ο κ. Στάσσης είχε ήδη διατελέσει για μεγάλο διάστημα πρόεδρος της ΔΕΗ.

Όπως προκύπτει, τέλος, από την άδεια, ο κ. Στάσσης έχει την κυριότητα του έργου μαζί με τη Βασιλική Στασινοπούλου. Δηλαδή, ο καθένας τους κατέχει το 50%.

Αξίζει, να υπενθυμίσουμε ακόμη πως επί των ημερών του κ. Στάσση, και συγκεκριμένα το περασμένο φθινόπωρο, η κυβέρνηση οργάνωσε τον αποκλεισμό του Δημοσίου από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα το Δημόσιο να κατέχει το 34% των μετοχών και, επομένως, να μην έχει κανέναν έλεγχο επί των τιμολογίων. Επί των ημερών του, επίσης, αποφασίστηκε η επίσπευση του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, το οποίο σήμερα πληρώνουμε πιο ακριβά από… ακριβά.

Κάπως έτσι ο κ. Στάσσης, που δεν είχε τελικά MBA, όπως ήθελε να πλασάρει η κυβέρνηση, «φουσκώνοντας» το βιογραφικό του, αλλά MSc, έγινε ο μόνος Έλληνας που κέρδισε από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ