Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Εκκενώνουν οικισμούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελιά της Αλεξανδρούπολης όπου πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων ακόμη οικισμών που βρίσκονται κοντά στην πύρινη λαίλαπα.

Αυτή τη φορά η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή «αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3, εκκενώθηκε και το παιδικό χωριό SOS στο οποίο διέμεναν 19 παιδιά και έξι ενήλικες.

«Αντί να βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει η κατάσταση. Γλείφει χωριά και αλλάζει φορά η φωτιά. Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα «να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη».

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες επτά οικισμών ενημερώθηκαν με το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης να μετακινηθούν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυσρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Την ίδια ώρα ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, επιχειρούν 135 πυροσβέστες, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ