Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη – Καίγεται η Ελλάδα λίγα μόλις χιλιόμετρα απο τα Ελληνοτουρκικα σύνορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τέλος των ρίψεων από τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με την τεράστια φωτιά που μαίνεται από τα ξημερώματα στον Έβρο, στα πέριξ της Αλεξανδρούπολης (η πόλη απέχει μόλις 11χλμ. το μέτωπο).

Οι εικόνες είναι δυστοπικές, η ατμόσφαιρα βεβαρημένη, οι καπνοί πνίγουν όλο το νομό.

nb hartis fotia alexandroupoli jpg
Η αποτύπωση της κατάστασης από τον ΑΝΤ1

Οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί, δεκάδες σπίτια έχουν καεί, ενώ ανυπολόγιστη είναι για μία ακόμη φορά η περιβαλλοντική καταστροφή. Φλόγες, στάχτες, αποκαΐδια, τα οποία δυστυχώς θα αυξηθούν, καθώς οι άνεμοιείναι και θα παραμείνουν ιδιαίτερα ισχυροί.

Η Πυροσβεστική, μαζί με τους εθελοντές και αρκετούς πολίτες καταβάλει υπεράνθρωπη προσπάθεια να μη φτάσει και αυτή η φωτιά να σβήσει στη θάλασσα, έχοντας κάψει ό,τι βρει στο πέρασμά της…

nb fotia alexandroupoli jpg

Δεν παραλείπονται, κυρίως από τους αξιωματούχους, οι συνεχείς εκκλήσειςστον κόσμο να τα αφήσει όλα να καούν και να φύγει... Κάτι που έχει προκαλέσει αρκετή οργή μεταξύ ων πολιτών, καθώς πρόκειται για επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Καμία πρόληψη, καμία αντιπυρική προστασία. Μόνο 112.

Κανονικότητα και αποδεκτή η ολική καταστροφή, αρκεί να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, είναι το κυνικό και παραπλανητικό μότο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η κόλαση αποτυπωμένη σε βίντεο

Τα πλάνα που παίζουν στην τηλεόραση, αλλά και κυκλοφορούν στα social media, κόβουν την ανάσα. Ο νότιος Έβρος έχει παραδοθεί στην πύρινη μανίακαι είναι άγνωστο το πότε θα μπει ένα τέλος και σε αυτό το μαρτύριο…

Ακόμα και οι σειρήνες πολέμου ήχησαν…

Αντιδράσεις και αλήθειες στο Twitter

Χωρίς σχόλια, δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter που παρουσιάζουν εικόνες από το μέτωπο και δίνουν τον δικό τους τόνο:

*πηγή φωτογραφίας: e-evros.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ