Εθνικη μπασκετ: Νέα φιλική συντριβή από Γερμανία 71-84

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούτε στο δεύτερο φιλικό στο Αμπού Ντάμπι τα πήγε καλά η Εθνική μπάσκετ. Όπως και στο προχθεσινό ματς με τις ΗΠΑ, η ελληνική ομάδα έβγαλε αδυναμίες. Αυτή τη φορά εκτός από τις αδυναμίες στο σκοράρισμα ήρθαν και τα νεύρα. Η κακή εμφάνιση έφερε εκνευρισμό με αποτέλεσμα στο μέσο της τρίτης περιόδου να χαθεί ο έλεγχος και η ομάδα να καταρρεύσει.

Το σακούλι των προβλημάτων είναι γεμάτο και ο χρόνος που απομένει μέχρι το τζάμπολ του μουντομπάσκετ είναι απελπιστικά μικρό για να το… αδειάσει ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η απουσία κάποιων σταθερών για την ελληνική ομάδα φαίνεται τώρα. Εκτός από τον Γιάννη που αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, φαίνεται και η δουλειά που έκαναν οι άλλοι απόντες. Συχνά αθόρυβη. Ο Σλούκας, ο Καλάθης έπαιρναν πρωτοβουλίες, «έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά» σε πολλές περιπτώσεις.

Στα καλά ότι ο Μήτογλου που έχει να παίξει ενάμιση χρόνο βρίσκεται τον καλό του εαυτό, αλλά είναι πολύ νωρίς να καταφέρει να ξεδιπλώσει τις δυνατότητές του στο παρκέ. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους της «νέας φουρνιάς».

Η Γερμανία έκανε περισσότερα πειράματα από την Ελλάδα. Δεν κυνήγησε το σκορ, αλλά έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα αποτελέσουν δεύτερη επιλογή στους αγώνες του Μουντομπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84

Ελλάδα (Ιτούδης): Παπανικολάου, Μήτογλου 16 (1), Παπαγιάννης 4, Λούντζης 2, Γουόκαπ 12 (3), Μποχωρίδης 6 (1), Ρογκαβόπουλος 15 (3), Χατζηδάκης 5, Παπαπέτρου 2, Λαρεντζάκης 6 (2), Μωραϊτης 3 (1).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ