Έκλεισαν το πρωι τα αεροδρόμια της Μόσχας για μερικές ώρες λόγω ουκρανικού drone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί της Κυριακής δύο αεροδρόμια της Μόσχας  έκλεισαν προληπτικά  λόγω απειλής από ουκρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο, στα οποία επιβλήθηκαν περιορισμοί μετά από περισταστικό με drone μέχρι τα ξημερώματα που άρχισαν να λειτουργούν πάλι κανονικά, αυτό σημειώνεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, «ο περιορισμός στις πτήσεις προς Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο και Σερεμετίεβο  εισήχθη αργά την Παρασκευή, για την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών».

1 135

«Νωρίς σήμερα το πρωί, 20 Αυγούστου 2023, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών, περιορίστηκαν προσωρινά οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Εξαιτίας αυτού, έξι πτήσεις ανακατευθύνθηκαν σε εναλλακτικά αεροδρόμια: Σερεμετίεβο   (3 πτήσεις),  Νίζνι Νόβγκοροντ (2 πτήσεις) και  Αγία Πετρούπολη (1 πτήση)»
, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία αερομεταφορών στο Telegram.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι τη νύχτα, δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν ένα drone που προσπάθησε να πετάξει προς τη Μόσχα προς νότια κατεύθυνση. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το drone καταπνίγηκε από ηλεκτρονικό πόλεμο, με αποτέλεσμα να συντριβεί σε ερημική περιοχή, να μην τραυματιστεί κανείς, να μην υπάρξουν ζημιές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Κουρσκ, Ρομάν Σταρόβοιτ, δήλωσε ότι τη νύχτα 19 προς 20 Αυγούστου, ένα ουκρανικό drone συνετρίβη στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κουρσκ – ξέσπασε φωτιά στο κτίριο, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ