Μυρίζουν… μίζες Μητσοτάκη οι νέες ταυτότητες – Τι σκελετούς βρήκε ο Μηταράκης στο Υπουργείο και τον έδιωξε;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νότης Μηταράκης έχασε τη θέση του υπουργού για την υπόθεση των νέων ταυτοτήτων (και όχι φυσικά επειδή πήγε διακοπές τρεις μέρες στην Πάτμο).

Το ζήτημα ταυτότητας είναι λοιπόν επίκαιρο, όπως τονίζει η Ολγα Γεροβασίλη (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και 25 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ερώτηση προς την κυβέρνηση.

Η Ερώτηση αφορά «στον ύποπτο διαγωνισμό-μαμούθ για τις νέες ταυτότητες και τα έγγραφα ασφαλείας, ο οποίος ματαιώθηκε δισ. και πλέον φαίνεται να καταλήγει μετά βαΐων και κλάδων σε… απευθείας ανάθεση». Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, «μπορεί ο πρωθυπουργός να τάζει «νέες ταυτότητες» πριν τη ΔΕΘ, όμως στην πράξη δεν πρόκειται για νέου τύπου αλλά για μεταβατικές ταυτότητες, οι οποίες θα εκδίδονται με μάλλον αμφίβολης νομιμότητας διαδικασίες».

Ειδικότερα ρωτούν «αν οι μεταβατικές ταυτότητες θα εκδίδονται στη βάση μιας εικονικής παράτασης μιας υπάρχουσας σύμβασης για έκδοση διαβατηρίων μιας κατ’ ουσία απευθείας ανάθεσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ»!

Επιπλέον ρωτούν: «Πότε θα αρχίσουν να εκδίδονται οι νέες ταυτότητες και έγγραφα ασφαλείας νέου τύπου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157 (τα οποία θα έπρεπε να εκδίδονται και η Κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε ότι θα εκδίδονταν ήδη από το 2021); Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την αναζήτηση ευθυνών για την μέχρι σήμερα αποτυχημένη διαχείριση και την έκθεση της Χώρας σε διεθνείς κυρώσεις;».

Διαβάστε στην συνέχεια την αποκαλυπτική έρευνα των DataJournalists.co.uk ΕΔΩ>>>

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ