Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται Αμφιτρίτη, Μαΐστρος, Μοναστηράκι και Δορίσκος – Κλειστή ξανά η Εγνατία Οδός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν τρία μεγάλα μέτωπα, ενώ πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων ακόμη οικισμών.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι των περιοχών Αμφιτρίτη, Μαΐστρος, Μοναστηράκι και Δορίσκος καλούνται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι των δύο πρώτων καλούνται να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούολη, ενώ οι κάτοικοι των οικισμών Μοναστηράκι και Δορίσκος προς Φέρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε τρία κύρια μέτωπα, με το πιο μεγάλο νοτιοανατολικά του οικισμού Λουτρός προς Μοναστηράκι και Δορίσκο, για αυτοί αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση και των δύο αυτών οικισμών.

Άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ

Το έργο της κατάσβεσης γίνεται ακόμη δυσκολότερο καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μπορόφ και σπρώχνουν τα μέτωπα της φωτιάς προς της θάλασσα όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τα μέτωπα της Αμφιτρίτης και του Μαΐστρου, περιοχές όπου εστάλη στους κατοίκους μήνυμα εκκένωσης.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται και στο μέτωπο νοτίως του οικισμού Νίψα, εκεί όπου διεκόπη εκ νέου η κυκλοφορία στην Εγνατία λόγω των πυκνών καπνών.

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Νέα διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης τέθηκε σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Μελίας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακόπηκε η κυκλοφορία από από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών -Αλεξανδρούπολης.

Ακυρώνονται δρομολόγια των λεωφορείων

Παράλληλα, τα δρομολόγια των λεωφορείων C682/C683 (Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο) καταργούνται ολικώς με εντολή της Τροχαίας εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει σχετικά ενημέρωση της Hellenic Train.

Ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης:

Πλέον επιχειρούν :

5 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 έναντι τεσσάρων,
2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL έναντι ενός και προστέθηκαν και
2 ελικόπτερα CH-47 (CHINOOK)
ενώ στο έδαφος προστέθηκαν αλλοι 2 προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Εξακολουθούν να συνδράμουν:

2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ,
2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ,
υδροφόρα οχήματα,
βυτιοφόρα οχήματα και
οχήματα γενικής χρήσεως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ