Μενβέντεφ: Ποια ειρήνη; Τα ‘κονομάει η Δύση από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Δύση δεν ενδιαφέρεται για διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική διευθέτηση στην Ουκρανία, γιατί θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για το στρατιωτικό-βιομηχανικό της συγκρότημα».

Αυτό είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως δημοσιεύει το Tass.

«Οι εικασίες τους ότι έχει έρθει η ώρα να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες απλώς δείχνουν πόσο πονηροί είναι. Δεν το θέλουν αυτό καθόλου. Θέλουν να κρατήσουν το στρατιωτικό σφόνδυλο σε κίνηση για να βγάλουν χρήματα για αυτούς, είπε ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο φόρουμ Στρατός-2023 στη Μόσχα.

Υπενθύμισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες ήταν «πολύ επιτυχημένοι» στο κάψιμο εξοπλισμού που προμήθευε η Δύση και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Στο πλαίσιο των απωλειών, η Δύση επαναλαμβάνει περιοδικά «τις εικασίες ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρεθούν κάποιοι συμβιβασμοί, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ.

«Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, ενώ το άλλο μέρος είναι το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, καθώς και το ευρωπαϊκό, που βγάζει χρήματα από αυτό. Και αυτός είναι ένας τρόπος για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη προμηθεύοντας τον εξοπλισμό τους στην Ουκρανία. Βγάζουν πολλά λεφτά σε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ