Εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης – Καίγονται σπίτια στο οικισμό Άβαντας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τη μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης να παραμένει ανεξέλεγκτη για τρίτη συνεχή ημέρα σήμερα, σε ετοιμότητα βρίσκεται πλέον η διοίκηση του νοσοκομείου της πρωτεύουσας του νομού Έβρου, για την περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωσή του.

Ειδικότερα, το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Βόρειας Ελλάδας έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλους τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς των όμορων νομών για την υποδοχή των ασθενών, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει ήδη προγραμματιστεί η προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Βάσει έγκυρων πληροφοριών, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, αυτή τη στιγμή μεταβαίνουν εσπευσμένα με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να συντονίσουν την όλη επιχείρηση.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την ολοκλήρωση της εκκένωσης, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί και όλες οι δυνάμεις των όμορων Παραρτημάτων και Τομέων του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα όλων των απαιτούμενων διακομιδών.

Στο μεταξύ, οι φλόγες έχουν μπει, πλέον, για τα καλά στο χωριό Άβαντας, που είχε εκκενωθεί προληπτικά από νωρίς το μεσημέρι, με τα πρώτα σπίτια της περιοχής να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, με τους ελάχιστους κατοίκους που έχουν παραμείνει στο σημείο για να βοηθήσουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, να μάχονται με νύχια και με δόντια να σώσουν ό,τι μπορούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ