Σκηνες πολεμικού μετώπου στην Αλεξανδρούπολη: Στους δρόμους οι κάτοικοι – Δύο νεκροί, μεγάλες καταστροφές και εκρήξεις σε πεδίο βολής κοντά στην πόλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πύρινο κλοιό είναι όλη η χώρα με τα ενεργά και δύσκολα μέτωπα στη χώρα να παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη, την Εύβοια, τη Ροδόπη, την Καβάλα, τη Βοιωτία την Κύθνο και τον Ασπρόπυργο.

«Γροθιά» στο στομάχι η εικόνα από την μεταφορά βρεφών 

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκκενώθηκε και 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», όπου θα περιθάλπτονται εκεί μέχρι να κριθεί ασφαλής η επιστροφή τους στο νοσοκομείο. 

Μαζί μεταφέρθηκαν και τα βρέφη, με τις εικόνες να συγκλονίζουν. Τα μωράκια μεταφέρθηκαν πρώτα σκεπασμένα με κουβέρτες. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ενήλικες με προτεραιότητα στα σοβαρά περιστατικά. 

fotia 9 jpeg

ploio 2 jpeg

Τα ξημερώματα ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα αποθήκες πυρομαχικών του στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν για ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα προκειμένου να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις στον περιορισμό και κατάσβεση των ενεργών εστιών.

Στάχτη και αποκαΐδια στον Αβάντα

Τέσσερα σπίτια που βρίσκονταν στις παρυφές του χωριού Αβάντας κάηκαν ολοσχερώς καθώς και το παρθένο πευκοδάσος που γειτνίαζε με το χωριό. Εικόνες σπαρακτικές από το σημείο όπου με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το σεληνιακό τοπίο και το μέγεθος της καταστροφής σε περιουσίες και στον δασικό πλούτο. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τέσσερα σπίτια έχουν καταστραφεί με τους καπνούς να βγαίνουν ακόμα από τα ερείπιά τους. 

Εκτός από τις οικίες έχουν καταστραφεί και αποθηκευτικοί χώροι στο χωρίο, ενώ όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος οι αντιπυρικές ζώνες που είχαν φτιαχτεί περιόρισαν τις εκτεταμένες ζημιές. Εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε άλλα χωριά εκεί κοντά με τους κατοίκους στο Νότιο Έβρο να φοβούνται μην ενωθούν τα ενεργά μέτωπα και καταστρέψουν ότι βρουν στο διάβα τους. Από το πρωί και παρά τους ισχυρούς ανέμους επιχειρούν στην περιοχή πυροσβεστικά αεροσκάφη. Κατά μήκος της Εγνατίας Οδού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η Εγνατία Οδός είναι κλειστή από από τα όρια της Κομοτηνής μέχρι και τη μέχρι και τον κόμβο του Δημοκρίτου, στην Αλεξανδρούπολη ενώ η Τροχαία βοηθάει τους οδηγούς να κυκλοφορήσουν από άλλες παρακαμπτήριες οδούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ