Οι μαθητές γυμνασίου στη Ρωσία θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν στρατιωτικά drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μαθητές γυμνασίου στη Ρωσία θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν και να πολεμούν με στρατιωτικά drones τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα σπουδών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους ότι θα επαναφέρει το σοβιετικό σύστημα εκπαίδευσης παιδιών από το 2023, καθώς συνεχίζει τον 18μηνο πόλεμο στην Ουκρανία.

Το θέμα των drones, που θα διδάσκονται σε παιδιά ηλικίας 15 έως 17 ετών, εισάγεται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τώρα που η ρωσική επικράτεια δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από ουκρανικά drones και σε μια περίοδο που η χρήση τους σε συγκρούσεις γίνεται σημαντική.

Το νέο πρόγραμμα σπουδών στα ρωσικά σχολεία θα επικεντρωθεί στη «στρατιωτική εκπαίδευση και την άμυνα της πατρίδας».

Τα ρωσικά σχολεία συνεχίζουν την πορεία προς τη στρατιωτικοποίηση

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές «θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) στη μάχη».

Θα εκτελούν επίσης «πρακτικές εργασίες για χειρισμό drones», καθώς και «να μάθουν τον αλγόριθμο καταπολέμησης των εχθρικών drones».

«Η εισαγωγή ενός τέτοιου μαθήματος στα σχολεία θα καταστήσει δυνατή τη συστηματική προετοιμασία των πολιτών μας για μια πιθανή αντιπαράθεση με τον εχθρό», δήλωσε ο νομοθέτης Σεργκέι Μιρόνοφ τον Νοέμβριο του 2022, όταν έκανε εκστρατεία για την επιστροφή του μαθήματος για εκπαίδευση μαθητών.

Από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την πλήρη κατοχή της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022, οι ρωσικές αρχές ηγήθηκαν μιας ευρείας εκστρατείας για την αύξηση του πατριωτισμού στα σχολεία.

Τα σχολεία έχουν διαταχθεί να παίζουν τον εθνικό ύμνο και να υψώνουν τη σημαία στην αρχή κάθε εβδομάδας.

Το Κρεμλίνο σχεδίασε επίσης μαθήματα -που χαρακτηρίστηκαν ως «σημαντικές συνομιλίες»- για τον ρεβιζιονισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τις ρωσικές αξίες και την επίσημη αφήγηση της Μόσχας ότι τα στρατεύματά της «προστατεύουν» τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία.

Evropa e Lire

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ