Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας: Στον Μπελέρη έστησαν παγίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της Αλβανίας, Ylli Manjani συνεχίζει να υποστηρίζει ακράδαντα ότι στον Φρέντη Μπελέρη έχει στηθεί παγίδα και κρατείται άδικα στη φυλακή.

«Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω για την υπόθεση «Μπελέρη».

Σύλληψη επ’αυτοφόρω, η οποία δεν ήταν τέτοια, διαδικαστικές ενέργειες του δικαστηρίου της Αυλώνας, το οποίο δεν ήταν αρμόδιο· κατασκευές μεταγενέστερων μαρτύρων που αποδεικνύουν χειραγώγηση αποδεικνύουν ότι ο Μπελέρης δεν άγγιξε αυτά τα κατασκευασμένα χαρτονομίσματα για να διαφθείρει, είναι όλα σημεία κατασκευασμένης ποινικής υπόθεσης.

Αλλά έχει να κάνει με τις συνταγματικές ελευθερίες του προσώπου Φρέντη Μπελέρη, ελευθερίες τις οποίες η πολιτική δικαιοσύνη στην Αλβανία παραβιάζει τακτικά και καθημερινά. Ο κ. Μπελέρης ως άτομο θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του ακόμη και σε μη αλβανικά δικαστήρια.

Αυτό που μας «ωφελεί» από αυτή την υπόθεση είναι η διεθνοποίηση μιας οδυνηρής πραγματικότητας, όπου η νέα πειραματική δικαιοσύνη καταπατά καθημερινά τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των Αλβανών και μάλιστα για την πολιτική.

Για να είμαι ειλικρινής, μας φλόμωσαν προπαγανδιστικές δηλώσεις για μια δικαιοσύνη που δεν έχει κανένας άλλος εκτός από εμάς, για μια πειραματική μεταρρύθμιση που άλλες χώρες αρνούνται να κάνουν.

Αυτό που κάνει αυτή την υπόθεση πιο σοβαρή είναι η πλήρης περιφρόνηση της βούλησης των πολιτών της Χιμάρας, που αρνούνται να κυβερνηθούν από ένα πρόσωπο που έχασε τις εκλογές.

Το να αγνοεί τη λαϊκή βούληση από την κυβέρνηση και τη νέα της δικαιοσύνη για την οποία συνεχίζει να καμαρώνει, είναι αντιδημοκρατία.

Και δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε την ελληνική ανάγνωση αυτής της κατάστασης. Διαβάζεται ξεκάθαρα στα αλβανικά. Όποιος ξέρει να διαβάζει και να γράφει μπορεί να διαβάσει αυτή την κατάσταση πολύ απλά.

Ο Έντι Ράμα υποσχέθηκε στην εκπομπή Opinion ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με αυτό το θέμα και ιδού.

Παραβιάζει τις ελευθερίες ενός ατόμου και αγνοεί τη βούληση μιας τοπικής κοινότητας που αποτελείται από πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Αυτό το κάνει με πολιτική χρήση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, αντλώντας το μελάνι και από την τελευταία. Αυτά είναι γεγονότα, όχι απόψεις.

Αν το να διαβάζεις δυνατά αυτά τα γεγονότα με κάνει Έλληνα, ας είμαι Έλληνας! Όμως η αλήθεια είναι η αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι. Αν το να λες την αλήθεια σε κάνει «προδότη», τότε να είσαι προδότης!

Ο πατριωτισμός είναι το χειρότερο αστείο που μας παίζει η κυβέρνησή μας. Όποιος δεν καταλαβαίνει είναι απελπισμένος.

Όχι μόνο μπροστά! Εμπρός προς νέες ηλιθιότητες, αλλά όχι άγνωστες από την ιστορία μας», γράφει ο Manjani, ο οποίος πριν λίγες μέρες συμμετείχε και στη διαμαρτυρία που οργάνωσαν οι Χιμαριώτες για την απελευθέρωση του Μπελέρη.

himara.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ