Ο Ρώσος στρατηγός «Αρμαγεδδών» απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του με επίσημο διάταγμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, γνωστός και ως «Αρμαγεδδών»,  απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του διοικητή των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

 Αυτό έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο πρώην επικεφαλής της «Ηχώ της Μόσχας» Αλεξέι Βενεντίκτοφ, αναφερόμενος σε διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το διάταγμα αναφέρει επίσης ότι ο Σουροβίκιν θα παραμείνει στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, τέτοιο διάταγμα δεν έχει δημοσιευθεί επίσημα.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, ο Σουροβίκιν απολύθηκε με κλειστό διάταγμα ήδη στις 18 Αυγούστου.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν απαλλάχθηκε από τη θέση του «σε σχέση με μια μετάθεση σε άλλη θέση»,  ανέφερε μια «πηγή που γνωρίζει την κατάσταση, όπως δημοσίευσε το ρωσικό RBC βασισμένο σε μια «πηγή που γνωρίζει την απόφαση προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας».

 «Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ολιγοήμερη άδεια», διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Ο Σουροβίκιν ηγήθηκε της διοίκησης των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας από τις 31 Οκτωβρίου 2017. Την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2023, διοικούσε την κοινή ομάδα ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και από τις 11 Ιανουαρίου 2023 κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διοικητή.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ, στις 23-24 Ιουνίου, ο Σουροβίκιν ηχογράφησε ένα μήνυμα βίντεο προς τους μισθοφόρους, στο οποίο τους καλούσε να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους.

Μετά από αυτό, δεν εμφανίζεται  δημόσια. Στα μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν αναφορές ότι ο Σουροβίκιν είχε τεθεί υπό κράτηση.

 Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μετά την ανταρσία της Ομάδας Βάγκνερ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέστειλε ή απέλυσε περίπου 15 Ρώσους αξιωματικούς.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ