Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αύρα Αλεξανδρούπολης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη. Η φωτιά έχει φτάσει ήδη στον οικισμό Αύρα, με τις εστίες να είναι πολλές και σε διαφορετικά σημεία.

Παράλληλα, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος όλων των χωριών δυτικά του νομού. Πλέον το ενδιαφέρον των Πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, στρέφεται προς το τόξο Αισύμη – Κίρκη -Συκορράχη και στην παραλιακή ζώνη. Την ίδια ώρα συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή 220 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων, πέντε ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς συνεχίζει να κατακαίει και επιχειρούν 33 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και φυσικά τα εναέρια Μέσα. Υπενθυμίζεται πως χθες εντοπίστηκαν απανθαρκωμένοι 18 μετανάστες, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά, που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες κοντά στο δάσος της Δαδιάς.

Καμία ανησυχία πλέον για τη Σαμοθράκη

Στην Σαμοθράκη, όπου το βράδυ της Τρίτης ξέσπασε φωτιά, σε μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, όπου το πεζοπόρο τμήμα περπατούσε τρεις ώρες ώστε να προσεγγίσει το σημείο, δεν υπάρχει πλέον καμία ανησυχία. Όμως το μεγάλο πρόβλημα που παραμένει είναι πως από χθες το νησί βρίσκεται χωρίς νερό και ρεύμα.

Ανοιχτή η Εγνατία Οδός

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής- Αλεξανδρούπολης, από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Την ίδια ώρα από τη Μάκρη, στον κόμβο ο οποίος βγαίνει στην Εγνατία Οδό, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την Ροδόπη ήδη από χθες το βράδυ. Όλο το βάρος πλέον έχει πέσει προς την Ροδόπη. Μεγάλη είναι η καταστροφή του Πευκοδάσους και του Δρυοδάσους στην περιοχή πάνω από το χωριό Μισχο από τη φωτιά που καίει για 3η ημέρα. Με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης, επιχειρούν έξι δασικοί συνεταιρισμοί της περιοχής, με 60 υλοτόμους οι οποίοι προβαίνουν σε κοπές δέντρων καιδιαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών σε δασικές περιοχές του Μίσχου, του Πολυάνθου και στα Πάτερμα. Σύμφωνα με ενημέρωση της Π.Υ. επιχειρούν τριάντα (30) πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα., ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο αεροσκάφη. Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Χαμηλό και Βέλκιο Ροδόπης, στη μία τα ξημερώματα, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ