Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Ακρίβεια Μητσοτάκη στο Ηλεκτρικό ρεύμα: Νέες αυξήσεις στην χονδρεμπορική αγορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility) να βρίσκεται στα 41 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα η τιμή χονδρικής στην ελληνική αγορά ενέργειας σημειώνει άνοδο.

Δεδομένου ότι η τιμή του TTF για τον Νοέμβριο είναι ήδη στα 55 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ηχούν καμπανάκια για νέες αυξήσεις.

Με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, η τιμή της μεγαβατώρας εκτινάχθηκε σήμερα Τετάρτη στα 153,98 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 17,28 ευρώ σε σχέση με χθες.

Μέσα σε τρεις μέρες η τιμή έχει υποστεί τρεις διαδοχικές αυξήσεις κατά 17,28%, 17,80% και 28,05% με αποτέλεσμα να ανέβει κατά 67 ευρώ σε σχέση με την Κυριακή που ήταν στα 87,03 ευρώ ανά μεγαβάτ.

Να σημειωθεί πως ολόκληρος ο ελληνικός προϋπολογισμός έχει στηριχτεί στην παραδοχή ότι το φυσικό αέριο στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ δεν θα ξεπεράσει τα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν και απέχουμε αισθητά από τα επίπεδα αυτά ωστόσο οι ανατιμήσεις καίνε τις τσέπες των νοικοκυριών μήνα με τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ: Γιώργος Στάσσης: Εντυπωσιάζουν οι φωτογραφίες από το ανάκτορο του Golden Boy της ΔΕΗ στη Τζια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ