Εκκενώνουν ακόμη και το καζινο στην Παρνηθα – Η φωτια καίει τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας – Η χώρα Εάλω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρασε στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας η πύρινη λαίλαπα που μαίνεται ανεξέλεγκτη από την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι φλόγες πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό και απειλούν να κάνουν στάχτη τον πράσινο πνεύμονα της Αττικής, την ώρα που δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, στους πρόποδες του βουνού. Μάλιστα, οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, κατευθύνουν το πύρινο μέτωπο προς το Καζίνο, για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι εκκενώνεται.

Η φωτιά πέρασε σε περιοχή παρθένου δάσους που δεν έχει καεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι οι φλόγες πέρασαν στον Εθνικό Δρυμό.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά. Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ. Παράλληλα, έχουν εκκενωθεί 3 γηροκομεία της περιοχής, ένα μοναστήρι αλλά και η δομή μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Εκτός ελέγχου η φωτιά

Οι πρόποδες της Πάρνηθας φλέγονται, οι συνεχείς αναζωπυρώσεις αυξάνουν τον κίνδυνο για τις κατοικημένες περιοχές, ενώ η ατμόσφαιρα στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Αττική, γίνεται όλοένα και πιο αποπνικτική.

Οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει έναν κολασμένο κλοιό γύρω από τον αττικό «πνεύμονα», έναν κλοιό ο οποίος σφίγγει όλο και περισσότερο, «καταπίνοντας» στο πέρασμά του σπίτια, περιουσίες, ζώα και καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Το πόσο γρήγορα επεκτάθηκε η φωτιά είναι τρομακτικό, όπως τρομακτικός είναι και ο χάρτης που έδειξε ο Alpha, με τους… δρόμους της φωτιάς, τις περιοχές στις οποίες επελαύνει η πύρινη λαίλαπα.

IMG 9649

ΔΗΜΟΦΙΛΗ