Έτσι λαμπάδιασε ο Έβρος: Επιστολή – βόμβα του δημάρχου, γκρεμίζει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ευρήματα στη Δαδιά καταρρίπτουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τα περί «υβριδικού πολέμου» στον Έβρο.

Σε πύρινο όλεθρο για πέμπτη ημέρα ο Έβρος, αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι στον νομό όλα θα γίνουν στάχτη, αλλά στην Αθήνα οργιάζουν τα σενάρια για «δράκους με πύρινες γλώσσες», τα ΜΜΕ διακινούν ανυπόστατες φήμες για «υβριδικό πόλεμο», ο Άρειος Πάγος αποπροσανατολιστικά «υποψιάζεται»… «οργανωμένους εμπρησμούς από εγκληματικές οργανώσεις», στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ κάνουν αυτό που ξέρουν καλά… «δεν θέλουν να ξέρουν», αλλά όλοι γνωρίζουν.

Δεκάδες εικόνες και βίντεο από ανοιχτές και κλειστές πηγές από δασικές περιοχές στον Έβρο αποκαλύπτουν ότι η Δαδιά καίγεται και η φωτιά άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως πέρυσι (Ιούλιος 2022).

Εκατοντάδες παράνομα διερχόμενοι των συνόρων αλλοδαποί καθημερινά στις δασικές περιοχές του Έβρου ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν, να φτιάξουν φαγητό, να στεγνώσουν τα ρούχα τους από το ποτάμι. Φεύγοντας αφήνουν τις φωτιές πίσω τους. Οι εικόνες που ακολουθούν μαρτυρούν την ωμή πραγματικότητα.

Ενώ όλα αυτά είναι γνωστά στις Αρχές, καθώς σε πολλά σημεία στα δάση υπάρχουν και κρυφές κάμερες, η κατάσταση στον Έβρο από πέρυσι δεν έχει αλλάξει, όταν το δάσος της Δαδιάς καιγόταν ακριβώς για τους ίδιους λόγους που καίγεται σήμερα για πέμπτη ημέρα.

Με επιστολή του στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής ο πρόεδρος της κοινότητας Δαδιάς, Ηλίας Βίντσης, από τον Ιούλιο 2022 είχε επισημάνει τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη διακίνηση αλλοδαπών στις δασικές περιοχές της Δαδιάς. Η Αστυνομία αγνόησε επιδεικτικά την επιστολή.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι στον Έβρο θα έπρεπε να έχουν ενταθεί τουλάχιστον προ μηνός ενώ και οι δυνάμεις θα έπρεπε να έχουν αυξηθεί (αν όχι να σφραγίσει κυριολεκτικά ο Έβρος), καθώς με επείγον σήμα της η Europol ζητά από τις ειδικές αστυνομικές υπηρεσίες της Νότιας Ευρώπης επαυξημένη προσοχή και άμεση παροχή πληροφοριών για την διέλευση τζιχαντιστών του ISIS από χώρες της Αφρικής με προορισμό χώρες της Ευρώπης.

Το δόγμα εσωτερικής ασφαλείας στον Έβρο – αν υπάρχει – έχει καταρρεύσει, οι κίνδυνοι έχουν επισημανθεί πολλάκις ωστόσο έχουν υποτιμηθεί αλλά πάντως έχουν αγνοηθεί συστηματικά και πλέον όλα δείχνουν ότι πίσω από τις «θεωρίες συνωμοσίας», τα περί «υβριδικού πολέμου» και δήθεν «ασύμμετρων απειλών» υπάρχει σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου απάτη συγκάλυψης βαρύτατων ευθυνών κυρίως για τους 20 νεκρούς μετανάστες στον Έβρο (μεταξύ αυτών και δύο παιδιά), την ανυπολόγιστη καταστροφή τεράστιων εκτάσεων εθνικού δασικού πλούτου, την καταστροφή περιουσιών δεκάδων πολιτών του Έβρου.

Επιπλέον, τα περί «υβριδικού πολέμου» γίνονται στάχτη μετά και τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την φωτιά στη Δαδιά.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά άρχισε από το σημείο όπου βρέθηκαν νεκροί οι 18 αλλοδαποί, ανάμεσά τους και δύο μικρά παιδιά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι παράνομοι μετανάστες άναψαν φωτιά είτε για να ζεσταθούν, είτε το πιθανότερο για να μαγειρέψουν. Η φωτιά τους ξέφυγε, προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά τους κύκλωσε με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Το συμπέρασμα των Αρχών ενισχύεται από το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο βρήκαν μία μικρή εστία φωτιάς, ξύλα και μαγειρικά σκεύη με υπολείμματα φαγητού.

Εξόχως αποκαλυπτικός είναι και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι και είναι κάτι το οποίο διερευνά η Πυροσβεστική διότι εάν δείτε πώς εξελίσσονταν οι φωτιές ήταν σαν κάποιος περπατούσε και να τις έβαζε από τον κεντρικό Έβρο προς την Αλεξανδρούπολη» ανέφερε.

Με πληροφορίες απο το policereport.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ