Κικίλιας για τους εμπρηστές: Αλητήριοι δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανθρωποκυνηγητό για των εντοπισμό των εμπρηστών έχουν ξεκινήσει οι αρχές, καθώς τα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι.

Σε δηλώσεις του υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έστειλε έστειλε αυστηρό μήνυμα, με αφορμή την περίπτωση της φωτιάς στον Αυλώνα όπου σημειώθηκαν απόπειρες εμπρησμού.

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές», δήλωσε οργισμένος ο Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τις φωτιές. «Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε αποφασισμένος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν εννιά απόπειρες εμπρησμού. Στις 08:13, στον Αυλώνα έγινε μία απόπειρα εμπρησμού, στις 08:57 στο Συκάμινο δύο απόπειρες, στις 09:47 πάλι στο Συκάμινο τρεις προσπάθειες εμπρησμού, στις 10:51 βόρεια του Αυλώνα μία προσπάθεια, και στις 12:01 μ.μ. στους πρόποδες της Πάρνηθας, βόρεια του Αυλώνα, μία προσπάθεια, η οποία και πήρε διαστάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ