Βεγγάζη: Ο Χάφταρ υποδέχεται τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας στο αρχηγείο του στην Αλ Ράτζμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη, ο Διοικητής της Γενικής Διοίκησης, Στρατάρχης  Χαλίφα Χάφταρ, δέχθηκε τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Γιουνούς Μπεκ Γεβκίροφ, και τη ρωσική αντιπροσωπεία, στο γραφείο του στο αρχηγείο της Γενικής Διοίκησης στην περιοχή Αλ Ράτζμα στη Βεγγάζη.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας επικεφαλής υψηλόβαθμης στρατιωτικής αντιπροσωπείας  έφθασε στην πόλη της Βεγγάζης, την Τρίτη, μετά από πρόσκληση του Διοικητή της Γενικής Διοίκησης Δυνάμεων, Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, ότι η αντιπροσωπεία έφτασε για επίσημη επίσκεψη, «η οποία είναι ο πρώτος καρπός των ρωσο-λιβυκών συνομιλιών, στο πλαίσιο της ενδέκατης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια της Μόσχας, και του Στρατιωτικού-Τεχνικού Φόρουμ. (Στρατός-2023) της Αγίας Πετρούπολης».

Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στη Λιβύη», όπου ασχολείται με τη συζήτηση προοπτικών συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και άλλα θέματα κοινής δράσης.

Συντήρηση ρωσικών όπλων και εξοπλισμού στη Γενική Διοίκηση

2 134

Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της Γενικής Διοίκησης, Υποστράτηγος Αχμέντ Αλ Μισμάρι, πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής και ασφάλειας συνεργασίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του συνοριακού εγκλήματος.  Κατά την άφιξή της, η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τους Αρχηγούς των Επιτελείων και ορισμένα τεχνικά τμήματα, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Διοικητή.

Ο Αλ Μισμάρι διευκρίνισε στη σελίδα του στο Facebook ότι η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη συζήτηση πτυχών συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο μερών ανάλογα με τις ανάγκες εκπαίδευσης και προσόντων και έθιξε τη συζήτηση «τη συντήρηση των ρωσικών όπλων και εξοπλισμού που ανήκει στη Γενική Διοίκηση , που είναι η ραχοκοκαλιά του οπλισμού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ