Μέση Ανατολή: «Τελεσίγραφο» στις ιρανικές πολιτοφυλακές να αποσυρθούν από τα σύνορα Συρίας – Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού έθεσαν χρονικό όριο στις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές να αποχωρήσουν από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ουδέτερης ζώνη ασφαλείας, αναφέρει ο ιστότοπος Basnews επικαλούμενος κουρδική πηγή προσκείμενη στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με την πηγή, οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ασκούν διπλωματική και στρατιωτική πίεση στις ιρανικές πολιτοφυλακές, προκειμένου να τους αναγκάσουν να αποσυρθούν από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας, και σημείωσε ότι κινητοποιούν τις δυνάμεις τους στο Ιράκ και τη Συρία για να προβούν σε πλήρη κατάληψη των συνόρων Ιράκ-Συρίας-Ιορδανίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας και προσθέτει ότι αυτή η κινητοποίηση του διεθνούς συνασπισμού μεταφέρει πολλά μηνύματα στο Ιράν, τη Ρωσία και το συριακό καθεστώς.

Η πηγή είπε ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού έθεσαν ένα χρονικό όριο για την αποχώρηση των πολιτοφυλακών του Ιράν από τα σύνορα του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας και από τις περιοχές επαφής με τις δυνάμεις του στη Συρία.

Σκοπός αυτής της εξέλιξης είναι η προσπάθεια του Διεθνούς Συνασπισμού να ασκήσει μεγάλη πίεση στο Ιράν για να το αναγκάσει να διαπραγματευτεί και να καθορίσει τον ρόλο του στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή, το έργο του διεθνούς συνασπισμού στοχεύει να απαλλαγεί από την ιρανική παρουσία κοντά στα σύνορα του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας και να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού του Ιράν στις πολιτοφυλακές του στη Συρία και τον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους, δεκάδες φορτηγά που μεταφέρουν όπλα, πυρομαχικά και υλικοτεχνικό υλικό έχουν εισέλθει από το Ιράκ στη βορειοανατολική Συρία και έχουν διανεμηθεί στις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Η πιο πρόσφατη αποστολή ήταν στις 20 Αυγούστου, όταν ο διεθνής συνασπισμός έφερε στρατιωτική ενίσχυση σε αμερικανική βάση στην περιοχή του Ντέιρ εζ Ζορ, η οποία περιελάμβανε πολλά οχήματα και εισήλθε από το συνοριακό πέρασμα al-Walid μεταξύ Συρίας και Ιράκ και έφτασε στο Ντέιρ εζ Ζορ μέσω της συνοικίας Αλ Χάσκα στις περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις -SDF.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ