Σάλος με το πράσινο φόρεμα της Σακελλαροπούλου στη συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο ως σκληρό μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στον ηγέτη της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, μπορεί να εκληφθεί η επιλογή της να εμφανιστεί με φόρεμα στα χρώματα του Πακιστάν κατά την συνάντηση τους στο προεδρικό μέγαρο.

Αποκλείεται να πρόκειται περί γκάφας. Απόδειξη, ότι στην αντίστοιχη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, η κυρία Σακελλαρόπουλου είχε ντυθεί στα χρώματα της Ουκρανίας.

@newsbreakgr

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ – Σκληρό μήνυμα της Σακελλαροπούλου στον πρωθυπουργό της Ινδίας Μόντι – Τον υποδέχθηκε στα χρώματα του Πακιστάν – Αποκλείεται να πρόκειται περί «γκάφας» #naredramodi #katerinasakellaropoulou #ptd #kyriosmaximos

♬ original sound – newsbreak – newsbreak

IMG 9832

Ντυμένη με τα χρώματα της Ουκρανίας η Κ. Σακελλαροπούλου!
Άλλωστε, η συμπάθειά της κυρίας Σακελλαροπούλου στην «σωστή πλευρά της ιστορίας», η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν, είναι γνωστή και δεδομένη.

Το τεκμηρίωσε για άλλη μια φορά κατά τη συνάντηση της με τον Μόντι, καθώς δεν ανέφερε ούτε λέξη για τα εθνικά μας θέματα, για την Κύπρο, για τις τουρκικές θηριωδίες και φυσικά για τις προκλήσεις Πακιστάν – Τουρκίας κατά της Ινδίας.

Δείτε για του λόγου το ασφαλές τι είχε πει ο τ. Προεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όταν υποδέχτηκε τον Ινδό ομόλογο του Ram Nath Kovind στο προεδρικό Μέγαρο το 2018:

Α. Ως προς το Κυπριακό -και με την αυτονόητη βεβαίως διευκρίνιση ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα- επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ οφείλω να εξάρω την εξαιρετικά συνεπή στάση της Ινδίας στο Κυπριακό διαχρονικώς.

Β. Ως προς τις σχέσεις μας με την Τουρκία: Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Τούτο, όμως, προϋποθέτει εκ μέρους της Τουρκίας ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Άρα και οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947-οι οποίες είναι απολύτως σαφείς και πλήρεις και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες-πρέπει να γίνονται απ’ όλους πλήρως σεβαστές. Πολλώ μάλλον όταν η αμφισβήτησή τους οδηγεί σε αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, ιδίως ως προς την ΑΟΖ, η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας, ήτοι την Συνθήκη του Montego Bay του 1982. Το οποίο την δεσμεύει, μολονότι δεν έχει προσχωρήσει σ’ αυτό, διότι, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, παράγει πλέον γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Σιγά μην τον άφηνε Πρόεδρο ο Κυριάκος!

Πηγη: Κύριος Μαξιμος 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ