Αλβανία: Δεκάδες τουρίστες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση στην Αυλώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 70 Πολωνοί τουρίστες μεταφέρθηκαν επειγόντως στο νοσοκομείο της Αυλώνας, πρόκειται για παιδιά ηλικίας 14-15 ετών, τα οποία εμφάνισαν σημάδια δηλητηρίασης ενώ ταξίδευαν από τη Σετζίν προς την Αυλώνα, δημοσιεύει η Euronews.al

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε τη δηλητηρίαση, όπως είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου, θα χρειαστεί επιδημιολογική έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία της δηλητηρίασης.

2 140

Η αστυνομία έχει δώσει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν στην Αυλώνα

«Γύρω στις 20:10, 41 Πολωνοί πολίτες (τουρίστες), που βρίσκονται εκτός κινδύνου για τη ζωή, παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της Αυλώνας για ιατρική βοήθεια, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Από τις προκαταρκτικές επαληθεύσεις, προκύπτει ότι οι πολίτες αυτοί, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, είχαν μεταβεί με ξεναγό, με τουριστικό σκάφος, στο νησί Σαζάν.

Η ανακριτική ομάδα που συγκροτήθηκε για την υπόθεση αυτή, σε συνεργασία με ειδικούς της AKU και υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας, συνεχίζει το έργο για τον εντοπισμό των αιτιών της δηλητηρίασης των πολιτών αυτών».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Πολωνοί τουρίστες δηλητηριάστηκαν στο πλοίο «Black Pearl» στο οποίο έφαγαν αλλοιωμένο φαγητό. Λόγω του όγκου των ασθενών πολλοί μεταφέρθηκαν εκτός της Αυλώνας στο νοσοκομείο του Φιέρ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ