Ο Ουκρανός πρέσβης στα Τίρανα δήλωσε πότε θα αναγνωρίσει η χώρα του το Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στα Τίρανα,Βολοντίμιρ Σκούροφ, πιστεύει ότι δεν υπάρχει σήμερα ώρα για πολιτικές αποφάσεις, αλλά εφ’ όσον τελειώσει ο πόλεμος στη χώρα αυτή, αναφέρει το ABC News στην αλβανική γλώσσα.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι σκέφτεται το Κοσσυφοπέδιο, καταλαβαίνει ότι το Κοσσυφοπέδιο μας έδωσε βοήθεια, ανθρωπιστική βοήθεια, στέγασε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ξέρετε ότι τώρα η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δεν νομίζω ότι  σήμερα, είναι ώρα για πολιτικές αποφάσεις, αλλά, μετά τον πόλεμο», είπε ο Σκούροφ για το ABC News.

Σχετικό:

2 139

Σέρβος διπλωμάτης: Το Κυπριακό εμποδίζει την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο

Με αυτόν τον τρόπο, ο Σκούροφ απάντησε σε ερώτηση για να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν επίτιμος καλεσμένος στη σύνοδο κορυφής στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε τους ηγέτες των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, αλλά όχι τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο Κούρτι είναι ο μόνος από τους καλεσμένους που δεν είχε διμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι.

Σημειώνεται, ότι μετά τη σύνοδο κορυφής ο Ουκρανός πρόεδρος μίλησε για τις συναντήσεις στην Αθήνα, αλλά δεν ανέφερε το Κόσοβο.

Ο πρέσβης εξέφρασε τη λύπη του που η Αλβανία δεν ήταν παρούσα στη σύνοδο κορυφής της Αθήνας, προσθέτοντας ότι η Αλβανία είναι «σχεδόν έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ