Ρωσία σε μαχητές της ‘Βάγκνερ’ στη Συρία: Εγκαταλείψτε τη χώρα ή ενταχθείτε στο ρωσικό στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την επίσκεψή του στη Βεγγάζη και τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χάφταρ, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας, Γιούνις Μπεκ Γιεβκούροφ, προσγειώθηκε στη Δαμασκό και πρώτο μέλημά του ήταν να απευθύνει μήνυμα στους μαχητές της Ομάδας Βάγκνερ στη Συρία.

Ο Γιεβκούροφ, ζήτησε την απέλαση των μαχητών της Βάγκνερ από τη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σήμερα Κυριακή.

Όπως σημειώνει, ο ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος κάλεσε τους Σύρους στρατιωτικούς ηγέτες να ενημερώσουν τους μαχητές Βάγκνερ για την ανάγκη να αποσυρθούν από τη χώρα ή να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό στη Συρία.

Πρόσθεσε επίσης ότι συζήτησε τον φάκελο Βάγκνερ εκτός από πολλά άλλα θέματα με τους Σύρους ηγέτες.

 Δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, Αλί Μαχμούντ Αμπάς, είχε ήδη συναντηθεί με τους ηγέτες του Βάγκνερ και τους πρότεινε να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποσυρθούν από τη χώρα, το πολύ εντός ενός μηνός, ή να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό στη Συρία και να εργαστούν υπό τις διαταγές του.

Επιπλέον, ο διευθυντής του παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευκρίνισε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Al-Arabiya / Al-Hadath ότι οι δυνάμεις Βάγκνερ αναπτύσσονται γύρω από τις πετρελαιοπηγές στη συριακή Μπάντια και τη γεωργική έκταση της Χάμα, τονίζοντας ότι θα αντικατασταθούν σύντομα.

Τόνισε επίσης ότι η ρωσική άμυνα ζήτησε από τη Δαμασκό να ενημερώσει την ομάδα Βάγκνερ για την ανάγκη αποχώρησης.

Παρότρυνση να μην ενισχύουν οικονομικά την Ομάδα Βάγκνερ

Αυτές οι πληροφορίες συμπίπτουν με άλλες που ανέφεραν προηγουμένως ότι ρωσική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης τη Λιβύη την περασμένη εβδομάδα, ενημερώνοντας τους στρατιωτικούς παράγοντες εκεί για την ανάγκη να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Πριγκόζιν, σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσουν οικονομικά τον επικεφαλής της Βάγκενερ.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών του Κρεμλίνου να ελέγξει επίσημα το εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών του Πριγκόζιν, όπως σημειώνει η Al Arabiya.

Η Μόσχα έστειλε επίσης μηνύματα σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, κυρίως στην  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία- CAR,  καλώντας τις να αποστασιοποιηθούν από την ομάδα Βάγκνερ.

Ο Πούτιν είχε πει προσωπικά στον πρόεδρο της CAR, Φάουστιν-Αρχάντζ Τουαντέρα, ότι ήταν καιρός να αποστασιοποιηθεί από το Πριγκόζιν και όταν επισκέφθηκε την πόλη του Πριγκόζιν, ο Τουαδέρα, την Αγία Πετρούπολη, για ένα συνέδριο τον περασμένο μήνα, αρνήθηκε να βγάλει μια selfie με τον αμφιλεγόμενο ηγέτη.

Μετά τη μεγάλη οικονομική αυτοκρατορία που έχτισε ο Πριγκόζιν, πολλές πλευρές φαίνεται να σιγοβράζουν. Νέες εταιρείες μισθοφόρων, τις οποίες διευθύνει η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, η GRU, διεκδικούν συμβόλαια της Βάγκνερ.

Ο Πούτιν διέταξε επίσης πρόσφατα τα μέλη της ομάδας να ενταχθούν επίσημα στον στρατό και να ορκιστούν πίστη, αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του αρχηγού τους.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ