Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Σε Καστοριά, Καλαμάτα, Τρίκαλα και Σέρρες: Ισοπεδώθηκαν καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια απο τα καταστροφικά μπουρίνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν σε χωριά στην Καστοριά, την Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και τις Σέρρες, λόγω δυνατών μπουρινιών που ξέσπασαν χτες το απόγευμα στις εν λόγω περιοχές, καταστρέφοντας δεκάδες καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια.

Ειδικότερα όσον αφορά στα Τρίκαλα, το ισχυρό μπουρίνι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα χωριά Πλάτανος, Ρίζωμα και Αρδάνι, προκάλεσε σφοδρή χαλαζόπτωση που διήρκησε 20-25 λεπτά προξενώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε αυτά, αλλά και σε άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής. Στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων βρέθηκε το χωριό Πλάτανος του Δήμου Τρικκαίων, εκεί όπου σημειώθηκε ανεπανόρθωτη καταστροφή σε καλλιέργειες και στέγες ποιμνιοστασίων, ενώ «ξηλώθηκε» και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο.

Το χαλάζι συνοδευόταν από έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για πρωτοφανή «βιβλική καταστροφή». Ο Δήμος έστειλε άμεσα μηχανήματα, ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι, ενώ αύριο Δευτέρα 28/8 αναμένεται επίσης η συνδρομή της Περιφέρειας και του ΕΛΓΑ.

Στην Καλαμάτα, ένα δέντρο που ξεριζώθηκε έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο εν κινήσει, με τα μέλη της οικογένειας που βρισκόταν εντός του να απεγκλωβίζονται, σαν από θαύμα, σώα από τους διασώστες. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά, εξάλλου, δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν και στις Σέρρες, με το χαλάζι να προκαλεί επίσης ζημιές σε στέγες σπιτιών και αποθήκες.

Ανυπολόγιστες ζημιές σημειώθηκαν από τη χαλαζόπτωση και σε καλλιέργειες στην Καστοριά, με αγρότες να κάνουν λόγο για χαλάζι που έφτανε μέχρι το γόνατο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ