Όταν αντί για δέντρα φυτεύεις μπετό, τοξικά κι αλουμίνιο, λογικό να έρθει κλιματική κρίση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δηλωσεις του ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας είπε πως θα ενισχυθούν τα επίγεια και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Σωστά. Για την πρόληψη όμως που όλη η Ελλάδα περιμένει, ούτε μια λέξη. Για διαφύλαξη δασών ούτε μία αναφορά. Φυσικά δεν φταίει ο Κικίλιας για κανένα από τα δύο. Δεν ήταν ούτε αρμόδιος για την επάρκεια των εναέριων μέσων, ενώ η φύλαξη των δασών είναι αρμοδιότητα αλλού υπουργείου.

Ο υπουργός της δικαιοσύνης όμως, παραμένει άφαντος, όπως και όσοι εμπλέκονται για την τιμωρία εκ των προσαχθέντων/ενεχομένων για εμπρησμό. Είτε πρόκειται για υβριδική απειλή, είτε πρόκειται για την ΔΕΗ. Ουδείς, ουδέποτε τιμωρείται παραδειγματικά, σε αντίθεση με άλλες χώρες.

Εν τω μεταξύ ο «χορός της φωτιάς» καλά κρατεί, και θα κρατεί διότι ουδείς επίσημος πληροφορεί αν τα αποτεφρωμένα πλέον δάση θα επανέλθουν πλήρως, ως είχαν πριν τις φωτιές, ή θα γίνουν έστω και μερικώς ..κάτι άλλο. Γιατί η υφιστάμενη νομοθεσία με ευθύνη φυσικά της προέδρου της Δημοκρατίας, τότε προέδρου του ΣτΕ, αφήνει ορθάνοιχτη την κερκόπορτα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε βάση να καίγονται και στη θέση τους αντί για δέντρα να «φυτεύονται» ανεμογεννήτριες.

Όσο για την κλιματική κρίση; Και βέβαια υπάρχει. Δεν χρειαζόμαστε όμως επιτήδειους εκατομμυριούχους και κερδοσκόπους για να μας την αναλύσουν. Μας τα έλεγε καλύτερα η γιαγιά και ο παππούς μας, ο οποίος κάθε φορά που καιγόταν ένα δάσος, προέβλεπε ότι θα «ψηθούμε»…

Όταν αντί για δέντρα φυτεύεις μπετό, τοξικά και αλουμίνιο, και βέβαια θα επέλθει η κλιματική κρίση….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ