Λέσβιος: Ντροπιαστικό βιντεο με “γαϊδουροδρομίες” με ανήλικους αναβάτες να μαστιγώνουν τα γαϊδουράκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργή προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης»σύμφωνα με την οποία ο Ιππικός Όμιλος στο χωριό Κώμη διοργανώνει αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια, κοινώς «γαϊδουροδρομίες» με ανήλικους αναβάτες!

Ο σύλλογος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο φαίνονται τα παιδιά να έχουν καβαλήσει τα άμοιρα τετράποδα και μάλιστα να τα χτυπάνε για να πάνε γρηγορότερα.

Μάλιστα, οι αγώνες γίνονται με τις «ευλογίες» των ενηλίκων καθώς στο βίντεο ακούγονται άτομα να σχολιάζουν και να γελάνε με όσα διαδραματίζονται.

Όταν μια γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια και οι παρευρισκόμενοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε»!

Δείτε βίντεο:

Σε ανακοίνωσή του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» καταγγέλει το περιστατικό και τονίζει ότι πρόκειται να παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις γαϊδουροδρομίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«“Γαϊδουροδρομίες” εν μέση οδώ στην Κώμη Λέσβου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. “Γαϊδουροδρομίες!”. Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρομου, με ΙΧ και μηχανακια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ