Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Η Ευρώπη δέχεται τους λαούς μας ως εργάτες αλλά δεν μας δέχονται ως κράτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάτοβιτς, κατά την ομιλία του στο φόρουμ του Bled στη Σλοβενία, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Αν δεν αλλάξουμε κάτι, να είστε σίγουροι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί ο ευρωσκεπτικισμός και θα δώσουμε την ευκαιρία σε ένα τρίτο μέρος και δεν θα έχουμε πλέον αυτόν τον ενθουσιασμό να είμαστε μέρος της ΕΕ».

Εντύπωση προκάλεσε στην ομιλία του προκαλώντας θυμηδία όταν είπε ειρωνικά ότι η ΕΕ δέχεται τους λαούς των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά όχι τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων.

1 220

«Και κάτι ακόμη, ο φίλος μου ο Δημήτρης είπε κάτι για τους εργαζόμενους, ο λαός μας είναι, έτσι και αλλιώς ενσωματωμένος στην ΕΕ, δεν έχουμε εργάτες στη χώρα μας γιατί όλοι εργάζονται στην ΕΕ και το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να υποδέχονται τους λαούς μας στην Ευρώπη, αλλά όχι τις χώρες μας;».

«Εάν περιμένουμε να είμαστε μέρος της ΕΕ, να φέρουμε τους ανθρώπους πίσω, η ΕΕ δεν θα μας ανοίξει ποτέ τις πόρτες της.

Γιατί πώς μπορούμε να κάνουμε τη συνεργασία όσο το δυνατόν πιο στενή και να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την περιοχή όχι ως περιοχή κρίσης, αλλά  ως νέα ευκαιρία για ανάπτυξη της ΕΕ; Πιστεύω με τη λογική αυτή δεν θα γίνουμε ποτέ μέρος της», είπε.

SG/Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ